Altılı masanın adayı ne zaman açıklanacak? SP Lideri Karamollaoğlu'ndan açıklama

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın adayı 2 Mart'ta belli olacak mı ve aday nasıl belirlenecek sorularını yanıtladı. Karamollaoğlu, "Bugüne kadar adaylıkla ilgili toplantı yapmadık, bu ilk olacak. Biz adayı belirledikten sonra bile ne zaman açıklayacağımızı belirlemedik" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Tüm Türkiye, 6'lı masanın aday göstereceği ismi merak ederken henüz 6'lıdan beklenen açıklama gelmedi. Gelen kulis bilgileri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağı yönünde olsa da, Millet ittifakından henüz bir açıklama gelmedi.

6'LI MASANIN DAĞILMASI SORULMUŞTU
Henüz adayın belirlenmemiş olması, 6'lı masanın adaylık anlaşması yaşadığı sinyallerini verirken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Sadece Cumhurbaşkanlığı adayında anlaşamama gibi bir problemi önümüzü keseceğini sanmıyorum" açıklamasını yapmıştı.

6'lı masanın dağılmayacağını ifade eden Karamollaoğlu, "Bu kadar mesafe kat ettikten sonra denizi geçip, derede boğulmak mantıklı olmaz" demişti.

2 MART'TA ADAY BELLİ OLACAK MI?
Katıldığı televizyon programında Karamollaoğlu'na adaylık hakkında sorular yönetildi. 6'lı masanın adayının 2 Mart'ta belli olması sorulduğunda "Onu garanti edemem" yanıtı verdi.

"ADAYLA İLGİLİ İLK TOPLANTI OLACAK"
6'lı masanın adaylıkla ilgili yapacağı ilk toplantının olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Bugüne kadar hiç toplantı yapmadık" ifadelerinde bulundu.

ADAY BELİRLENSE DE NE ZAMAN AÇIKLANACAĞI BELLİ DEĞİL
Karamollaoğlu, açıklamalarında "İttifak halinde karar verilirse mesele yok ama olmadığı takdirde müşterek bir adayımızın olmayacağı manasına gelmez. Şunu da ifade edeyim, biz adayı belirledikten sonra bile ne zaman açıklayacağımızı belirlemedik" ifadelerini kullandı.

Kendisine, adayın ne zaman açıklanacağı sorulduğunda "Belki adayı belirleriz, iki hafta sonra bir programda adayımızı açıklarız, bu da mümkündür" yanıtını verdi.

"YAZILI BİR AÇIKLAMA SİYASETE UYGUN OLMAZ"
Adayın nasıl açıklanacağı konusunda ise, "Bu program miting olabilir, salon programı olabilir. Ancak bizim programımız yazılı bir açıklamayla sunulmaz, siyasette uygun olmaz" açıklamasında bulundu.

Adaylık'ta tam yetki Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gündem Deprem bölgesindeki vatandaşlar nasıl oy kullanacak? Gündem Akşener o sözlere çok kızdı: Bu masa noter görevi görmeyecek Siyaset Deprem bölgesine gitmeyen Gültekin Uysal'dan siyasi çıkışlar Gündem