Tarihi seçime 2 hafta kaldı! Peki son seçim anketleri ne diyor? Numan Kurtuluş: Açık ara kazanacağız

Tarihi 14 Mayıs seçimleri için sadece 14 gün kaldı. Peki seçim anketleri ne diyor? AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, konuk olduğu canlı yayında son anket sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, hemen hemen bütün anketlerde aynı sonucu gördüğünü belirterek, 10-15 puanlık bir fark olduğunu söyledi. Numan Kurtulmuş 14 Mayıs'ta AK Parti'nin açık ara birinci olacağını dile getirdi.

Abone ol

Seçimlere sadece 14 gün kaldı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin masasındaki anket sonuçlarını açıklarken, "Açık ara kazanacağız" dedi.

Numan Kurtulmuş, TV 100'de konuk olduğu canlı yayında seçim ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Seçimlere 14 gün kala konuşan Kurtulmuş, masalarındaki anketlerdeki son durumu paylaştı. 14 Mayıs akşamı AK Parti'nin açık ara birinci parti olacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrar seçileceğini dile getiren Kurtulmuş "Bunu neredeyse tüm anketlerde görüyoruz" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

10-15 PUANLIK FARK GÖLÜYOR
"Bütün anketlerde neredeyse AK Parti birinci çıkıyor. 10-15 puanlık fark olduğu görülüyor. Ama yeni seçim sistemine göre bir tarafın yüzde 50+1 alması gerekiyor. Sistemin doğası ittifakları zorunlu kılıyor.

Son aylarda oylarımızın sürekli bir yükseliş içerisinde olduğunu görüyoruz.

"SORUNLARIMIZI ÇÖZECEK OLAN YİNE ERDOĞAN'DIR"
Özellikle depremden sonrası süreçte şehirlerimizin yeniden yapılanması konusunda insanlar 'bunu yaparsa Erdoğan yapar' diye düşünüyor. 'Sorunlarımızı çözecek olan yine Erdoğan'dır' diye düşünüyor. Seçim akşamı inşallah AK Parti açık ara birinci parti, sayın Erdoğan'da yeniden cumhurbaşkanı olarak seçilecektir.

"HAYAT PAHALILIĞI SORUNUNU GÖRÜYORUZ"
Kiraların yüksekliği, hayat pahalılığı gibi sorunları görüyoruz. Atılacak adımları değerlendiriyoruz.

"ŞARTLARIN DEĞİŞMESİYLE ATILAN EKONOMİK ADIMLAR DEĞİŞTİRİLİR"
Her dönemin kendi dinamikleri var. Şartların değişmesiyle atılan ekonomik adımlar değiştirilir, revize edilir. Burada herhangi bir şey mutlak değildir. KKM mesela, Türkiye'nin şartları sonrası ortaya çıkan bir politika.

"HİZMETLERİ SATIN ALACAĞIZ YA DA ÜRETECEĞİZ DIŞARIYA SATACAĞIZ"
Dolar, hayatın göstergesi olarak kabul ediliyor. İki yol var ya mal hizmetleri satın alacağız ya da üreteceğiz dışarıya satacağız. Cari açık meselesini böyle kaldıracağız.

"TÜRKİYE AYAKTA KALMAYI BAŞARDI 5,6 BÜYÜMEYİ GERÇEKLEŞTİRDİ"
Pandemi ve Rusya-Ukrayna krizi sonrası Türkiye ayakta kalmayı başardı. 5,6 büyümeyi gerçekleştirdi. Türkiye 253 milyar dolar ihracat yaptı. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması iki kez zam yapılması gibi çok sayıda vatandaşın alım gücünü artıracak tedbirler uyguladık. EYT bile böyle.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN '300 MİLYAR DOLAR YATIRIM' VAADİ
Hakikat değil bu söz. Finans piyasaları bakımından İngiltere'de bile böyle bir kaynağın olmadığını herkes biliyor. Bunlar zaten bir takım fonlar. Değil 300 milyar, 30 milyar dolar bile İngiliz fonlarından bugün için Türkiye'ye gelemez.

Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Elin oğlu 'şu ödevleri yap sana para veririm' diyecek sana, sen de bunu kabul edeceksin. Bu gerçekten kabul edilebilir bir durum değildir.

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER
Bu konularda reformların büyük çoğunluğunu yapan AK Parti'dir. Fevkalade demokratikleşme adımları atıldı. Diyoruz ki vatandaşlarımızın da kanun teklifi verme hakkı olsun. Belli bir sayıda imzayla bu verilebilsin. Bu ileri bir demokratik atılımdır. Kapatma davaları açılacaksa bir parti hakkında AYM bir karar verecekse; bu kararın parlamentoda onaylanması gerektiğini savunuyoruz."

YSK'dan seçim günü için yeni karar çıktı! Okul kantinleri 14 Mayıs'ta açık olacak Gündem Akşener'den Onur Erim'in skandal sözlerine yanıt! SEÇİM 2023 Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu'na: Çomak sokuyor SEÇİM 2023 İzmir'den seslendi: Masanın 7 ayağı birbirine dolaşmış SEÇİM 2023