Son dakika: MHP lideri Bahçeli'den Amasya'daki "Aziz milletim sıra sende" mitinginde kritik açıklamalar

Son dakika haberi... Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasra'nın Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen "Aziz milletim sıra sende" mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2023 seçimlerine yönelik Eylül 2022'de "2023'e Doğru Aday Belli Karar Net" temalı miting programına başlamıştı.

MHP lideri, Sivas, Bursa, Kayseri, Erzurum, Konya, Manisa, Elazığ, Samsun ve Mersin olmak üzere her biri çevresindeki beş ilden parti teşkilatları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen 9 miting düzenledi. Seçim tarihinin 14 Mayıs olarak ifade edilmesinin ardından MHP, kampanyasını, Bahçeli'nin seçimde kullanacakları ana slogan olarak açıkladığı "Aziz milletim sıra sende" temasıyla sürdürme kararı aldı.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan ifadeder:

"Önümüzdeki seçimler Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın çatısını örecektir. Bu yüzden diyorum ki; aziz milletim sıra sende. Sayın Amasyalılar sıra sizde.

Amasya 104 yıl önce milli mücadelenin ilk karargahı oldu. Mustafa Kemal Paşa, Amasya'nın seçilmesini 'En uygun yer Amasya'dır. Burası Türklüğün öz kaynaklarından biridir' şeklinde anlatmıştı.

Amasya Genelgesi'nde milletin istiklalini yine milleti azim ve kararının kurtaracağı ilan edildi. Şimdi yeni bir yüzyılın sayfası açılacaktır. İstikrar sürsün Türkiye büyüsün amacındayız. Türkiye düşmanlarına karşı aynı çizgideyiz. Hainlere karşı aynı hizadayız. Biriz, diriyiz, hep birlikte Türk milletiyiz.

"HEDEFİMİZ SAYIN ERDOĞAN'IN AÇIK ARA FARKLA TEKRAR SEÇİLMESİDİR"

Hedefimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara farkla tekrar cumhurbaşkanı seçilmesidir.

Zillette hayır yoktur. Zillette umut yoktur. Zillet partileriyle ulaşılacak hiçbir gelecek yoktur. İstiklal iradesi aynısıyla MHP ve Cumhur İttifakı'nın mert ve soylu siyasetine emanettir. Bu emanet çiğnenmeyecektir.

6'LI MASAYA ELEŞTİRİ
Zillet ittifakının hala cumhurbaşkanı adayı yoktur. Aralarındaki rekabet iradelerine haciz koymuştur. Sonuç bildirgesi olarak yayınladıkları, siyasetsizliğin rant ve iktidar paylaşımındaki gerilimin belgesi niteliğindedir.

Kılıçdaroğlu 'Erdoğan'ın adaylığına karşı 3. dönem itirazı yapacak mısınız' sorusuna 'Aday olmak istiyorsa buyursun gelsin. Özel bir tartışma yapmayacağız' cevabını vermişti. Bu düşüncelerini 1 hafta evvel paylaşmıştı. Buna rağmen altılı masanın 26 Ocak tarihli toplantısının ardından yapılan ortak açıklamada Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkılmış, demokrasi tarihine kara bir sayfa olarak eklenmiştir. 1 hafta içinde değişen ne olmuştur? Behey gafiller, behey densizler, Sayın Erdoğan'ın adaylığından bu kadar mı korkuyorsunuz?"

Aday çıkaramıyorlar adaylığıma çamur atıyorlar! SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu son vaadini Konya'da açıkladı SEÇİM 2023 Meral Akşener: Bedavadan başbakanlık istemiyorum SEÇİM 2023 "Oy potansiyelimiz yüzde 30" SEÇİM 2023