Son dakika haberleri... Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de HDP ile görüştü! Kılıçdaroğlu 'Kürt sorunu' için TBMM'yi işaret etti

Son dakika haberleri... Millet İttifak'ı için kritik geri sayım başladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP eş genel başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşmesi başladı. Kılıçdaroğlu, 'Kürt sorunu' diyerek çözüm için TBMM'yi işaret etti. HDP tarafı ise birkaç gün içerisinde ittifakla ilgili kararı açıklayacakları belirtti.

Abone ol

Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak tarihi seçimin havasına girdi.

KRİTİK SEÇİM İÇİN DESTEKÇİ ARAYIŞLARI
55 gün sonra kurulacak olan sandıklar ile vatandaşlar Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekillerini seçmiş olacak. Kritik seçim öncesinde adaylar destek arayışını sürdürüyor. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu bu doğrultuda ilk olarak Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ve Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüştü.

HDP DAHA ÖNCE ZİYARETİ ERTELEMİŞTİ
Bu görüşmelerin ardından Kılıçdaroğlu'nun 18 Mart'ta yapılması planlanan HDP ziyareti ileri tarihe erteledi. Kılıçdaroğlu 'ertelenme sebebi' olarak HDP'yi işaret ederek "Onu bana sormayacaksınız, ev sahibine soracaksınız" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU-HDP GÖRÜŞMESİ BAŞLADI
Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP arasındaki görüşmenin ne zaman yapılacağı sorusu cevap buldu. CHP tarafından yapılan açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP arasındaki görüşmenin bugün saat 12.00'da yapılacağı bildirildi. Görüşme, planlandığı gibi saatler 12.00'yi gösterdiğinde TBMM'de başladı. Kemal Kılıçdaroğlu, HDP eş genel başkanları Mithar Sancar ve Pervin Buldan ile bir araya geldi.

1 SAAT SÜREN GÖRÜŞME SONRASI ORTAK AÇIKLAMA
Kılıçdaroğlu'nun HDP Eş Genel Başkanlarıyla yaptığı görüşme bir saat sürdü. Liderler, görüşme sonrası ortak açıklama yapıyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından öne çıkan kısımlar: 

"KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜM MERKEZİ TBMM'DİR"
"Kayyum uygulamasının doğru olmadığını ilettik. Kürt sorununun çözüm merkezi TBMM'dir. Kucaklaşmak varken bu kavga neden? Bu kavgayı bitireceğiz. 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak bu kavgayı bitireceğim. 

"DEVLETE ÇİFTE STANDART YAKIŞMAZ"
Meclis'te Kürtçe konuşulduğunda 'bilinmeyen dil' deniliyor. TRT'nin TRT Kürdi diye bir kanalı var. Nasıl oluyor da 'bilinmeyen dil' diye yazıyorsunuz. Vicdan sahibi herkese soruyorum: devlete çifte standart yakışmaz. Herkese saygı göstereceksiniz. Devletin resmi dili Türkçe'dir ama siz çifte standart yapamazsınız. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar:
"Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nu ağırlamamızın nedeni, Kürt sorununun demokratik çözümünün TBMM çatısı altında olduğundan yana olduğumuzu göstermekti."

Mithat Sancar'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar:

"BİRKAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLAMA YAPACAĞIZ"
Ziyareti değerli buluyoruz. Pek çok konu ele alındı. Deprem büyük bir acıyla içinde bulunduğumuz yıkımın tablosunu gözler önüne serdi. Yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. Acil bir onarım programına ihtiyaç var. 

İttifak güçlerimizle bu görüşmeyi değerlendireceğiz. Birkaç gün içinde basına açıklama yapacağız. 

GÖRÜŞMEDEN KARELER

Nerede, hangi sandıkta oy kullanacağım? SEÇİM 2023 Hükümetten gazetecilere vekillik teklifi SEÇİM 2023 Milletvekili olmak isteyen bürokratlara izin yok Siyaset Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor SEÇİM 2023