Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan soruları yanıtladı! Kılıçdaroğlu'nun siyasi dili, asgari ücret ve memur maaşlarına zam, yeni petrol ve doğalgaz müjdeleri...

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında seçime ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. "Rehavet yok" mesajını yineleyen Erdoğan, muhalefetin siyasi dilini eleştirdi. Cumhurbaşkanı'nın eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a da sözü vardı. "Ordu ve Rize'de doğalgaz ve petrol olayı var" diyerek yeni müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıca konut arzı, asgari ücret, emekli maaşı ve memur zammına ilişkin önemli açıklamaları vardı.

Abone ol

Son dakika... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimleri öncesi ATV- A Haber ortak yayınında Okan Müderrisoğlu ve Banu El'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"DEMOKRAT DEDE DEMEKLE DEMOKRAT OLUNMUYOR"
"Meydan biz hazırız, bu işi bırakmayacağız diyor. Rehavet yok taban bu işe asılıyor.

Kendine Demokrat dede demekle demokrat olunmuyor. Kılıçdaroğlu'nun linç kampanyaları artık rutinleşti.

İnce'nin adaylıktan çekilmesine üzülmüştüm. Hastalanan validesi ve onun için iki kez aradım.

Siyaseti at pazarlığına çevirdiler. Oy oranına bakmadan herkes CHP'den vekillik kopardı. Toplam oyları yüzde 1 olmayan partiler CHP'den 40 vekil kopardı. Hesap uzmanısın diyorsun sana ne kalıyor.

"KILIÇDAROĞLU MUTABAKAT SORULARINA NEDEN CEVAP VERMİYOR?"
Sandıkta milletim gereken neyse cevabı verecek. Kılıçdaroğlu birbirinden farklı bu şüreka ile işin içinden nasıl çıkacak. Çıkılmaz. PKK uzantısı YSP'li biri Kılıçdaroğlu ile mutabakattan bahsetti. Niyetleri terörist başı ve Demirtaş'ı hapisten çıkarmak.

Kılıçdaroğlu ne diyor Demirtaş'ı çıkarmak için oyunuzu bana verin diyor. Nerede kaldı hak hukuk adalet. Sen bunlarla ne mutabakatına vardın diye sorarlar. CHP Genel Başkanı niye cevap vermiyor. Terörle mücadele konusunda milletimiz kararını verdi.

"NAZİLERİ MUMLA ARATACAK DİL KULLANIYOR"
Bay bay Kemal yalanın piri. Yalan dersini almak istiyorsan Bay bay Kemal'e git. Düne kadar sosyal demokratız diyorlardı Nazileri mumla aratacak dil kullanıyorlar. Yapay bir milliyetçilik dili kullanıyorlar. Biz PKK ile Kürt kardeşlerimizi ayırıyoruz. Kürt kardeşlerimizle ilgili sorunları çözüme kavuşturan biz olduk. 

Kılıçdaroğlu'nun koltuğu kapmak için ihtiyacı var. Yarım puan bir puan gibi. Hepsini toplasan zaten bir de yapmıyor. Kılıçdaroğlu'nun derdi ne yapıp edip cumhurbaşkanlığı koltuğunu kaparım.

Burada zaten İYİ Parti ve HDP biraz ağırlıklı olan bu iki parti. Diğerleri bir puanı bile bulamıyorlar.

"DÜNYA LİDERLERİ ARIYOR"
Biz bağımsız güçlü Türkiye'yi kurmaya çalışırken onlar bölünmüş Türkiye istiyorlar. Biz pazar günü seçimi aldığımızda onların hesapları tutmayacak. Bunlar paramparça olacaklar, duman olacaklar. Bunların bir kısmı veya tamamı emekliye ayrılacak. Bunların uluslararası platformdaki ağırlığı ne? Kilosu ne? Buna baktığımızda bunu göremezsin. Zatımı dünyadaki liderler yoğun bir şekilde arıyorlar 'ben önce geleyim, törene geleyim' diye. Onlar da tüm kamuoyu araştırmalarını takip ediyorlar. Biz de pazar gününü görelim, sizi ararız diyoruz. Bu konuda bazı şeyleri hemen konuşursak yanlış olur. Partiden ayrılıp bize katılmak isteyenlere kapımızı kapatmadık. Ama sabıkası olanları ayrı. Bu tabanımızı da üzer. Sabırlı olmakta fayda var. Onların bir çoğuna da ihtiyacımız yok.

KABİNEDE KİMLER OLACAK?
Yeni Meclis'in açılışını Sayın Devlet Bahçeli ile gerçekleştireceğiz. Ricamızı kırmadı, Devlet Bey'in riyasetinde parlamentoyu başlatmış olacağız. Güçlü kadrolarla yola devam edeceğiz. Kadrolarımızı yenilemekten hiçbir zaman geri durmadık. Genç ve dinamik kadrolar oluşturduk. İnşallah kabinemizde aşk ile koşup yorulmayacak isimler olacak. Cumhuriyet'in 2. yüzyılına yakışan bir kabine olacak.

HÜKÜMET DEĞİŞMEZSE KONSERLER OLMAYACAK İDDİALARI
Bunlar fesatlık, fitne iddiaları. Hangi konserler bugüne kadar engellendi? Bir siyasi parti seçmeni ikna etmek istiyorsa önce doğru beyan vermeli ama CHP Genel Başkanı adeta korku imparatorluğu kurarak vatandaşı kandırıyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN 'KREDİ KARTI BORÇLARINI HAZİNE DEVRALACAK' SMS'İ
Dün vatandaşlara SMS göndermiş. Kendisi seçilirse vatandaşın kredi kartı borçlarını hazine devralacakmış. Bu nasıl yalan? Sen şuanda neyin hesabını yapıyorsunuz? Bütçeyi nerenin onayıyla çıkaracaksın? Parlamentoda 323'le Cumhur İttifakı var. Bütçe Komisyonda ne yapacaksın? Onlar da Cumhur İttifakı'nda. Cumhur İttifakı sana yol vermedikçe bunu geçiremezsin. Milleti aldatma. Buralardan bunu geçirmen lazım. Buraya Cumhur İttifakı hakim olduktan sonra bunu nasıl yapacaksın? Bol keseden atıyor. Milletimizi kandırma. Hesap uzmanıymış. Senin her yerin hesap uzmanı olsa ne yazar. Komisyon ne iş yapar parlamento ne iş yapar, öğren.

KILIÇDAROĞLU'NA ANAYASA TEPKİSİ
Kılıçdaroğlu'nun kendisi Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değişebileceğini PKK kanalında söyledi.

Batı, kendi ülkelerinden çok Türkiye'deki seçimlere dikkat çekiyorlar. Oralardaki FETÖ uzantılarıyla attıkları adımlar bunlar. Bu tarz yayınlara zaten itibar etmiyoruz. Alman güvenlik güçlerinin firari FETÖ'cü ihbarı üzerine Türk gazeteciye yaptıkları kabul edilemez. Bunlar bize basın özgürlüğü ile ilgili bir sorumluluk yüklemeye nasıl kalkacaklar. Bunların hesabını biz soracağız.

"PKK İLE KÜRT KARDEŞLERİMİZİ AYRI TUTUYORUZ"
PKK ile Kürt kardeşlerimizi ayrı tutuyoruz. Onlar bir tarafa Kürt kardeşlerim bir tarafa. CHP zihniyetinin Kürt kardeşlerimize yaşattığı zulümlere biz son verdik. Onların dillerinden kimliklerinden dolayı yaşadığı sorunları çözüme kavuşturan biz olduk. Bundan sonra da Kürt kardeşlerimizle devam edeceğiz. Çatısı altında bulunduğumuz bu salon Çözüm Süreci'nde çok şeylere tanık oldu. Biz neler yaptık, neleri çözmeye çalıştık.

"BEN ONLARIN GRAMAJINI BİLİYORDUM"
Bu söylenen kişilere başbakanlıksa başbakanlık verdik. Bakanlıksa bakanlık... Ama insanoğlu doymuyor. Başbakanlık görevini verdiğimiz zat ayrılığında bir veda konuşması yapmıştı. Pazara kadar değil mezara kadar beraberiz demişti. Diğeri bana istifasını getirirken yanımdaki arkadaşların kifayetsiz olduğundan bahsetmişti. Senin yanındakiler ne kadar kifayetli diye sorduğumda bana cevap verememişti. Ben onların gramajını biliyordum.Kılıçdaroğlu'nun koltuğu kapmak için ihtiyacı var. Hepsini toplasan 1 yapmıyor. Kılıçdaroğlu'nun derdi ne yapıp ne edip Cumhurbaşkanlığı koltuğunu kapmak. Birinci turdaki durumu gördük. İYİ Parti, öbür tarafta HDP. Ağırlıklı olan bu iki parti. Diğerleri 1 puanı bile toplayamıyor. Kılıçdaroğlu o kadar hesap uzmanı ki bunlara 40 vekillik verdi. Karşımızda olan koalisyon tek başına değil. Bir de bunların dışarıda hamileri var.

"ORDU VE RİZE'DE DOĞALGAZ VE PETROL OLAYI VAR"
Petrol ve doğalgazda yeni müjdeler yakın. Özellikle Berat bey döneminde sondaj gemilerini aldık. Şu anda önceliğimiz Karadeniz. Ordu ve Rize'de doğalgaz ve petrol olayı var.

"KONUT ARZINI ARTIRACAĞIZ"
Kira artışlarına %25 sınırlaması getirmiştik. Şimdi de başka alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Adalet Bakanlığının konuyla ilgili işlemleri içeren tedbirleri olacak. Ayrıca çeşitli destek paketleriyle konut arzını daha da artıracağız.

ASGARİ ÜCRET, EMEKLİ MAAŞI VE MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI
En düşük emekli maaşını 7.500 liraya çıkardık bu rakamın daha artırmanın çalışmaları yapılıyor. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bin TL yükseltme sözünü verdik, bunun da sözünü gerçekleştireceğiz. EYT'lilerin tüm haklarını da verdik. İlk maaşlarını aldılar güle güle harcasınlar. Temmuz'da asgari ücret için hesaplamalar sürüyor. Bugüne kadar olduğu gibi bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alıp adımları atacağız. Enflasyonda şu an düşüş eğilimine girdi. Enflasyonu da tek haneye biz düşüreceğiz. Biz bunu yaptık. Seçimin ardından piyasalarda rahatlamayı hep birlikte göreceğiz ama bunlar hiçbir şey yapmadan bilboardlara koymuşlar: Enflasyonu indireceğiz. Sizin bu konuda tecrübeniz yok."

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? SEÇİM 2023 Siyaset bu dili sevmedi! "Eşek olmasanız Tayyip'e oy vermezsiniz" SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Partili kadınlara hitap etti SEÇİM 2023 Sinan Oğan: Bir talebim olmadı SEÇİM 2023