SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Partili kadınlara hitap etti! Kadınları siyasi nesneden özneye getirdik

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kadın Kolları toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'de kadınların siyasi nesne olmaktan özne olmaya getirdiğini vurguladı. Erdoğan, "Sığınmacıların gönüllü, güvenli, onurlu şekilde vatanlarına geri dönüşlerini sağlayacağız. Şu ana kadar 554 bin sığınmacı geri döndü." dedi.

Abone ol

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kadın Kolları toplantısında açıklamalarda bulundu.

28 Mayıs seçiminin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi önümüzde seçimlerin en kritik aşaması var. Pazar günü belki de hayatımızın en önemli tercihini yapacağız." dedi.

Erdoğan, "Bizi tüm dünya tanıyor. Kalbi bizimle olan yüz milyonlarca kardeşimiz biliyor. Verdiğimiz mücadele ile milletimizin huzurundayız. Türkiye'ye son 20 yılda kazandırdığımız nice eserle milletimizin huzurundayız. Öbür tarafta SSK'yı ve CHP'yi batırmış bir kifayetsizlik var. 2 hafta öncesine kadar bedava ev vadettiği insanları sırf oy vermediler diye kapı dışarı eden biri var. Toplamda da yüzde 1'i zor gören gruba 40 milletvekili verdiler." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler için seçmene seslendi. Önde olmak duygusunun seçmeni rehavete kaptırmaması gerektiğine değinen Erdoğan, "Ne diyor eğer Selo'nun dışarı çıkmasını istiyorsanız oyları Kılıçdaroğlu'na vereceksiniz. Kim bu Selo? Diyarbakır'da 51 Kürt kardeşimizin ölmesine sebep olan kişidir. İşte şu anda Edirne'de yatıyor. Bunların her gün çirkinleşmelerinin sebebinin biliyorum, suç üstü yakalandılar. Ne yaparlarsa yapsınlar hakikatin üzerini örtemezler. İşi şansa bırakamayız, 14 Mayıs'ta yarın bıraktığımız işi 28 Mayıs'ta ezici bir çoğunlukla tamamlayacağız. Nasıl olsa öndeyiz duygusunun bizi rehavete sürüklemesine izin veremeyiz. Sandığın telafisi yoktur." dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de 81 ilin tamamında üniversite var mı? Artık evlatlarımız üniversiteyi bulundukları yerde okuyabiliyor. Öğrencilerimizi harç belasından kurtardık. Aile içi şiddeti şikayete tabi olmaktan çıkardık. Kadınların lehine pozitif ayrımcılığı Anayasa'ya biz getirdik. İstihdamdaki kadın sayısını 6 milyondan 10,5 milyona yaklaştırdık. Kadınları siyasetin nesnesi olmaktan çıkarıp öznesi haline getirdik. En fazla kadın milletvekili bulunduran parti biziz. Bay bay Kemal sen Diyarbakır Anneleri'nin yanına gittin mi? Sembolik olarak birini göndermen işe yaramaz. Senin teşkilatında tacizse taciz, genç kızlarımıza zulümse zulüm! Devlete 'seri katil' iftirası attılar. Katil sürüleri söz konusu olduğunda ise bu alçaklara çiçek çocuk muamelesi yaptılar. Şimdi çıkıp bu kara sicillerine bakmadan yalan ve iftiralarla milletimizi korkutmaya çalışıyorlar. Ama hedeflerine yine ulaşamayacaklar. Kadınları seçim yenilgilerine ortak edemeyecekler. Bu bayat numaraları inşallah pazar günü hanım kardeşlerim çöpe atacak!"

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun borç silme vaadine karşılık olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal çıkmış diyor ki 'Ne kadar borcunuz varsa hepsini sileceğiz.' Sen bir defa parlamentoda yoksun, nasıl sileceksin? Parlamentoda Cumhur İttifakı'nın izni olmadan böyle bir yasal değişikliği nasıl yapacaksın? Pazar günleri bunlara öyle bir Osmanlı şamarı atmalıyız ki bir daha belini doğrultamamalı. Önümüzdeki dönemde 100 milyar doları bulacak bir kaynağı bu şekilde organize edebileceğiz. Kemal efendi, senin kaynağın nerede? Yok, sadece atıyor. Bununla ülkemizdeki her kesime biz destek olabileceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarında sığınmacılar meselesine de değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sığınmacılar konusunda CHP Genel Başkanının yaptığı gibi, Nazi dönemini anlatmayan nefret söylemlerine asla başvurmayacağız. Bir daha Boraltan Köprüsü gibi utanç sahnelerini asla yaşatmayacağız. Aynen şimdi de sığınmacılara uyguladıkları olay bu. Bay bay Kemal, senin ortakların bu konuda hangi adımı atarlarsa atsınlar biz bu ülkede bir defa Suriye'nin kuzeyinde yaptığımız briket evlerle 600 bin sığınmacıyı o evlere taşıdık, taşıyoruz. Katar'la yaptığımız bir iş birliği ile de 1 milyon sığınmacıyı inşallah yapacağımız o konutlarda iskan edeceğiz. 'Sizi kovuyoruz, barındırmıyoruz, geldiğimizin ertesi günü bunların hepsini sınır dışı edeceğiz...' Şuna bak. Bunlar savaştan kaçarak buralara geldiler. Sığınmacıların gönüllü, güvenli, onurlu şekilde vatanlarına geri dönüşlerini sağlayacağız. Şu ana kadar 554 bin sığınmacı geri döndü." dedi. 

Sinan Oğan: Bir talebim olmadı SEÇİM 2023 ATA İttifakı adayları resmen ayrıldı! Haberet Ümraniye sokaklarında vatandaşların yorumunu aldı Söz İstiyoruz Gazeteci Kemal Öztürk'ten Ekrem İmamoğlu'nun iddialarına tepki! SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı! Gündem