SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'de seçim toplantısı düzenledi! CHP'lilerin yardımları kestiği depremzedeler AFAD'a başvursun

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'de seçim toplantısı düzenledi. 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu hakkında konuşan Erdoğan, "Ülkemiz, milletimiz ve Cumhur ittifakı üzerinde oynanmak istenen oyunu bozacağız." dedi. CHP'nin depremzedelere verilen destekleri kesine tepki gösteren Erdoğan, "Kardeşlerimiz hemen başvuru yapsın, AFAD destek sağlayacak" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca tahıl koridoru süresinin 2 ay daha uzatıldığını duyurdu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'de seçim toplantısı düzenledi.

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalması hakkında konuşan Cumhurbaşkanı, "Türkiye'nin zenginliklerini insanımızla buluşturmak istememizden rahatsızlar. Ülkemiz, milletimiz ve Cumhur ittifakı üzerinde oynanmak istenen oyunu bozacağız. Bunu yapacak olan da sizlersiniz. İnşallah 28 Mayıs'ta da güvenimizi boşa çıkarmayacağınıza yürekten inanıyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için şükrediyorum." dedi.

Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Meclisteki çoğunluğuna da değindi.

Vekillik sayılarını vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Seçimleri hamdolsun başarıyla tamamladık. Cumhur İttifakı 322 milletvekili ve yüzde 49,5 oy oranıyla Meclis'te çokluğu yakaladık. Böylece milletimiz hangi ittifak tarafından yönetilmek istediğini 14 Mayıs'ta belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise 2 milyondan fazla fark atmamıza rağmen 50+1 sisteminden dolayı 2. tura kaldı." şeklinde konuştu.

Oyların artması için çalışmaların süreceğini belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihini bizden kullanan 27 milyondan fazla vatandaşımıza ayrıca teşekkür ediyorum. 803 binden fazla oy artırdık. İnşallah 2. turda 2018'i hem oran hem de sayı olarak fersah fersah aşarak geride bırakacağız. 2. turda bir tane bile fire vermemek için ne gerekiyorsa. Gerek deprem bölgesinde gerek çay sezonunun açılmasıyla Karadeniz'de. Başka sebeplerle şehirlerinden ayrılan vatandaşlarımızın 28 Mayıs'ta sandıkta olmasını sağlayacağız." ifadelerine yer verdi.

"MUHALEFET DEĞİŞECEK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de koalisyon muhalefet olduğunu ve vizyon olarak yetersiz kaldıklarını belirtti.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara saldırılara tepki gösteren Erdoğan, "Diğer ittifaklara oy vermiş kardeşlerimizin gönlünü almak için gerekirse evlerine gideceğiz. Muhalefetin dengesi bozuldu. Sonuçları bildikleri halde kazandık tiyatrosunu hep birlikte takip ettik. Koalisyon ittifakının depremzedeler dahi insanlıkla alakası olmayan saldırılarını görüyoruz. Deprem bölgesine gönderdikleri yardımları kesmekten, otellerindeki depremzedeleri kapıdışarı etmeye kadar gittiler." dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;
"Koalisyon masasının terör örgütleriyle ve onlara sırtını yaslayanlarla alakasını biliyorduk ama bunların insanlıkla da alakaları kalmamış. Depremzedelerin acılarını siyasetlerine meze yapmalarına izin vermedik vermeyeceğiz. Tek yaptıkları iç sıkıntılarını bastırmak için masa yumruklamaktır. CHP lideri kendi içlerindeki karışıklığı, ittifak ortaklarının karışıklığını bastırmaya çalışıyor ancak onda öyle bir yürek olmadığını biliyoruz. Seçim gecesi de elindeki verilere rağmen kendine görüş edindiği yalan siyasetini devam ettirmesiyle ellerini yüzlerine bulaştırdılar."

"ORTAKLARI KILIÇDAROĞLU'NU HORTUMLADI"
Oy oranları az olmasına rağmen CHP kadrolarından girerek 40'a yakın vekil çıkartan partiler üzerinden Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu seçimlerin en önemli sonuçlarından biri de muhalefetin iç muhasebesi olacaktır. Anlaşılan o ki CHP ortaklarının yankesiciliğine, onların diliyle tarihin en büyük hortumlamasına maruz kalmışlardı. Masadaki ortakları tarafından sazan sarmalına alınan Kılıçdaroğlu bu duruma düşmüştür." şeklinde konuştu.

İSTANBUL ANKARA VE DEPREM BÖLGESİNDE PROGRAM YAPILACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin en büyük problemi vizyoner, programcı ve gelişimci bir muhalefetinin olmamasıdır. Ülkemizde her şeyi değiştirdik ancak muhalefeti değiştiremedik. Bu seçimin inşallah bu seçime de vesile olacağını düşünüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu için çalışmaların başladığını belirten Erdoğan, "Partimizin seçimlerde aldığı sonuçların sandık sandık değerlendirmesini yapacağız. Biz bazıları gibi eksiklerin kabahatini milletimizde aramayacağız. Nere gerileme nerede ilerleme var hepsine bakacağız. AK Parti'nin en büyük özelliği kendini sürekli yenileyebilmesidir. 2. tur tarihi olan 28 Mayıs'a kadar ne yapacağız. Ankara ve İstanbul'da çeşitli programlarımız olacak. Şoför esnafı, hemşeri dernekleri, depremzede vatandaşlarımıza ulaşacağız. Vatandaşlarımıza ne söz verdiysek harfiyen yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ
Bir müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle başlayan tahıl krizinde elimizi taşın altına koyarak tahıl koridoru oluşturulmasını sağlamıştı. 12 Temmuz 2022'de imzalanan tahıl koridoru anlaşması 2 ay daha uzatıldı." şeklinde konuştu.

Millet İttifakı liderleri CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi SEÇİM 2023 Millet İttifakı birbirine girdi! SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu SEÇİM 2023 Yolumuza Meral Akşener ile devam ediyoruz SEÇİM 2023