Son dakika: 14 Mayıs seçimleri öncesi aday listeleri hazırlanıyor: CHP ve İYİ Parti 10 ilde seçimlere fermuar modeli ile girecek

Son dakika haberi... Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru hazırlanırken partilerin ve ittifakların da aday listesi konusunda eylemleri sürüyor. Bu kapsamda seçimlerde 10 ilde stratejik hamle yapmak isteyen CHP ve İYİ Parti, 10 ilde aday listeleri için "fermuar" modelinde anlaştı.

Abone ol

CHP ve İYİ Parti, 10 ilde aday listeleri için "fermuar" modelinde anlaştı.

Alınan bilgiye göre, CHP ve İYİ Parti, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmalara hız verdi.

Bazı illerde ortak milletvekili adayı listesi üzerinde çalışan iki parti, Millet İttifakı'nın milletvekili sayısını artırmak için, milletvekili çıkarma olasılığı düşük olan illerde seçime, fermuar modeliyle girme kararı aldı.

Listede her iki parti adayının birbirini izlediği fermuar yöntemi, ağırlıklı olarak milletvekili sayısı 5 ve altında olan Aksaray, Gümüşhane ve Çorum gibi küçük illerde uygulanacak. 

Fermuar modeliyle seçime girilecek illerdeki aday liste sıralaması, CHP ve İYİ Parti'nin önceki seçimlerde aldığı oy oranı ve seçmenin eğilimine göre belirlenecek.

Buna göre, 10 ilin 7'sinde CHP'nin adayı, 3'ünde İYİ Parti'nin adayı ilk sırada yer alacak.

YSK heyeti deprem bölgesinde SEÇİM 2023 Akşener'den kurşunlu yanıt SEÇİM 2023 Muhafazakar ortaklardan seccade açıklaması SEÇİM 2023 Davutoğlu'ndan ‘muhafazakar’ vekil itirazı SEÇİM 2023