Sinan Oğan, seçim sayımları tamamlanmadan seçimin ikinci tura kalacağını açıkladı: Milliyetçiler ve Atatürkçüler seçimin kilididir

13'üncü Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Seçimlerindeki oy kullanma sürecinin tamamnalmasının ardından sandıklar açılıp oylar sayılmaya başlandı. Oyların büyük bir çoğunluğu açıklanırken, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önde olduğu görüldü. ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Sinan Oğan, yüzde 5'lik oy alırken, seçim sonuçları tamamlanmadan yaptığı açıklamada "Seçimlerin ikinci tura kalması yüksek bir ihtimal, Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır" dedi.

Abone ol

13'üncü Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Seçimlerindeki oy kullanma süreci sona erdi. Oy sürecinin bitmesinin ardından sonuçlar açıklanmaya başladı.

Oy sayımı devam ederken henüz açıklanan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önde ilerlerken ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, yüzde 5,31 oy aldı.

Seçim sonuçları verileri güncellenmeye devam ederken, Oğan Twitter adresinde açıklama yaptı.

"SEÇİMİN İKİNCİ TURA KALMASI YÜKSEK BİR İHTİMAL"
Sosyal medyada yaptığı açıklamasında seçimin ikinci tura kalacağını söyleyen Oğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından kendisine çevrilen gözleri ve söylenenleri hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

Seçimlerin ikinci tura kalmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz. Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır. Muharrem İnce’nin seçimlerden türlü baskılarla el çektirilmesinden sonra son iki gün bize saldırıp bizi haksız yere itham ederek linç girişiminde bulunanların bu siyasal tablodan çıkaracağı çok ders olmalı! Çıkacak her sonuç milletimize hayırlı olsun!
"YSK'yı uyarıyorum" SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde heyecan dorukta! Sahiller bildiğiniz gibi SEÇİM 2023 SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'da balkon konuşması yaptı! Halkımızın kararı başımız üstüne SEÇİM 2023 Türkiye geneli Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi sonuçları SEÇİM 2023