Sinan Oğan canlı yayında merak edilenleri yanıtladı: Adaylıktan çekilecek mi? Cumhur İttifakını destekleyecek mi?

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından gözler ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sinan Oğan'a dönmüştü. Oğan, katıldığı canlı yayındaki konuşmasında "Biz bırakın çekilmeyi ikinci tur için iddiamızı sürdürüyoruz. Son iki üç gün içerisinde yaşadığımız hadiseler bizi ikinci turun ortağa haline getirmiştir. Ben de diyorum ki biz büyük sürpriz yapacağız Türk siyasetinde" dedi.

Abone ol

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından tüm gözler ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sinan Oğan'a dönmüştü.

Canlı yayın programına katılan Sinan Oğan, hem gündeme dair yorumlarda bulundu hem de merak edilen soruları cevapladı.

İnce'nin adaylıktan çekilmesi hakkında yorumda bulunan Oğan, "Sayın İnce'nin son yaşadıklarına üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Maalesef birtakım sahte girişimlerle sayın İnce'ye birtakım itibar suikasti yapıldı. Sayın İnce'nin sağlık sorunu yaşamasına sebep oldu. Sayın İnce'ye geçmiş olsun demek istiyorum. Türk siyasetinde artık bu metodların atılması gerektiğini ifade etmek isterim. Medya sayın İnce'yi çok hızlı bir şekilde tüketiyor demiştim. Sayın İnce ile ben yaklaşık 6 ay önce görüşme yapmıştım. Kendisine bir ittifak kuralım bu ittifakın içinde Memleket Partisi olsun demiştim. Zafer Partisi, Memleket Partisi'nin bu işin içinde olması yönünde çalışma yürütüyorduk" dedi.

"BİR OY MEMLEKET'E BİR OY OĞAN'A KAMPANYASINI GÖRDÜM"
İnce'nin adaylıktan çekilmesinin ardından, seçmenlerin kendi ittifakına kaydığını iddia eden Oğan, "Sayın İnce'ye oy verecek olan sayın İnce'nin tarafında olan insanların bugün şöyle bir kampanya gördüm; bir oy Memlekete bir oy Sinan Oğan'a. Sayın İnce'nin genç, protest bir kitlesinin olduğunu gördüm. Seçmen tabanının bizim Atatürkçü, milliyetçi aday profiline rahatlıkla oy verebileceğini, ana gövdenin bize geleceğini söyleyebilirim." dedi.

"BİRİLERİNİN YEDEK ADAYI DEĞİL, İDDİALI BİR ADAYIM"
Oğan, konuşmasının devamında "Ben birilerinin yedek adayı değilim. İddialı bir adayım. Sinan Oğan, Türk milliyetçilerinin, Atatürkçülerin oyunu alan bir aday. Türkiye'de sosyal demokratların oyları yüzde 30 olur. Sayın Kılıçdaroğlu istediği kadar 'Ben Türk milliyetçisiyim' desin, hatta Başbuğ Alparslan Türkeş'in her yere yazdığı 'Ne Amerika, ne Rusya, ne Çin' sloganını yazsın. Sayın Kılıçdaroğlu Türk milliyetçileri üzerinden hesap yapmasın. Sayın Bahçeli istediği kadar söylesin. MHP içindeki Türk milliyetçiliğinin oyunun Sayın Erdoğan'a gitmeyeceğini söyleyebilirim. Türk milliyetçilerinin oyu 30'dan başlar. Kendi sosyal tabanımı, oy tabanımı neden bırakıp birinin teklifine kanıp gideyim ki? Sinan Oğan ne zaman pazarlık içinde oldu ki? Sinan Oğan bir ittifakın Cumhurbaşkanı adayıdır, ceviz kabuğundan çıkmadı ki?" ifadelerini kullandı.

"BIRAKIN ÇEKİLMEYİ İKİNCİ TUR İDDİAMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"
İnce'nin çekilmesinin ardından kendisinin de çekilip çekilmeyeceği sorulduğunda Oğan, "Birçok şeyi kendim yapıyorum. Arkadaşlarımızla kısıtlı imkanlarla yapıyoruz. Sayın Erdoğan ve sayın Kılıçdaroğlu bizim çekilmemizi falan beklemesin. Böyle bir şey asla yok. Sabah Adana'daydım. Bir muzlu süt içmeye gittik. Kafeye gittiğimizde baktık ki miting olmuş orası. Dün Osmaniye'de muazzam ilgi vardı. 1 saat uçakta geçirdik. Birisi bir tweet atmış 'Sinan Oğan çekiliyor'. Allah'tan korkun. İsmail Bey'e yazdım, 'çok ayıp ediyorsun' dedim. İsmail Bey beni herzaman arayabilen gazeteciler. İnsanlar atıyorlar. Biz bırakın çekilmeyi ikinci tur için iddiamızı sürdürüyoruz. Son iki üç gün içerisinde yaşadığımız hadiseler bizi ikinci turun ortağa haline getirmiştir. Ben de diyorum ki biz büyük sürpriz yapacağız Türk siyasetinde." yanıtını verdi.

CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLEYECEK İDDİASI
İkinci turda Cumhur İttifakı'nı destekleyeceği iddia edilen Oğan, herhangi bir tarafı desteklemeyeceklerini şu sözlerle ifade etti:

Bu arkadaşımız bizim yanımızdan ayrıldığında 2022'nin 30 Eylül'ü idi. Son 7 aydır hiç görmedim. Bu arkadaşımız bir şekilde kırılmış. Genç arkadaşımızdır olabilir. Çok ciddiye almamıştım. Nedense ciddiye alındı. İkinci turda Cumhur veya Millet İttifakı'na geçmemi konuşursam insanlar bana niye oy versin? Hiçbirine geçmeyeceğim. Ben iddialı bir adayım. Sayın Erdoğan, sayın Kılıçdaroğlu yorulmuş. Birisinin yanına HDP birisinin yanına HÜDA PAR eklemlenmiş. Çok sayıda vatandaşımız ne HDP ne HÜDAPAR'ın yanında durmayacak, ATA İttifakı'nda duracak. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu 75 yaşındadır. Cumhurbaşkanlığının süresi 5 sene. Bugün olsa 5. senenin sonu sayın Kılıçdaroğlu 80 yaşında olacak. Vatandaşlarımız şöyle düşünsün, bir şirketleri olsa ve bir ilan verseler. 75 yaşında birisi müracaat olsa alırlar mı? Bütün imkanları ona tahsis ederler mi? Kimse demez. İstisnasız tüm vatandaşlarımız 'Sayın Oğan siz tam bu ülkeyi yönetecek insansınız' diyor. E o zaman oy vereceksiniz. 'Ama ya şöyle olursa, ya böyle olursa' diyenlerin tamamını toplasanız 1. turu kazanırsınız. Ben bütün adayların ikinci tercihiyim biliyor musunuz? Allah bütün adaylara sağlık ve sıhhat versin. Yarın sayın Kılıçdaroğlu 'canım sıkıldı çekildim' dese veya sayın Erdoğan 'canım sıkıldı' dese, sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Erdoğan'ın ikinci tercihi Sinan Oğan'dır. Benim tarzım biraz daha farklı. Sayın Özdağ'ın biraz daha farklı. Biz ittifakız. Bunun bizim yapımıza zenginlik kattığı kanaatindeyim.
Millet İttifakı genel başkanları CHP merkezinde toplandı SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu yine mutfakta: Market fiyatlarını karşılaştırdı SEÇİM 2023 Mansur Yavaş Öcalan'dan söz ederken "Apo Bey" dedi SEÇİM 2023 Millet İttifakı'nın Ankara mitingine mi katılacak? SEÇİM 2023