Reuters'ın bu haberi çok konuşulur: 2023 seçimleri öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10 puanlık bir fark açtı

2023 seçimlerine 2 ay kala siyaset meydanının da ateşi yükseldi. Depremin gölgesinde gerçekleştirilecek seçimler öncesinde anket savaşları yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı anketlerde öne çıktığı görülse de bazı anket şirketlerinin verilerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi ilk sırada durmaya devam ediyor. Bu kapsamda Reuters da bir anket bilgisi paylaşarak Kılıçdaroğlu'nu işaret etti.

Abone ol

2023 seçimlerine 2 ay kala siyaset meydanının da ateşi yükseldi. Depremin gölgesinde gerçekleştirilecek seçimler öncesinde anket savaşları yaşanıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı anketlerde öne çıktığı görülse de bazı anket şirketlerinin verilerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi ilk sırada durmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Reuters da bir anket bilgisi paylaşarak Kılıçdaroğlu'nu işaret etti.

Haber ajansı, “Mayıs ayındaki seçimlerden önce anketler, Erdoğan’ın rakibinin yüzde 10’dan fazla puan gerisinde olduğunu gösteriyor” başlığıyla hazırladığı haberde, “Anketlerde Millet İttifakı’nın milletvekili seçimlerinde de AK Parti ve müttefiklerinin en az 6 puan önünde olduğunu gösteriyor. HDP’nin de yüzde 10’un üzerine rahatlıkla çıkabildiği görülüyor” ifadesi kullanıldı.

Haberde, “Son 20 yılın en büyük rekabetiyle yüz yüze gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğin AK Parti’nin daha önce güçlü olduğu bölgelerdekilerin de yeniden gözden geçirdiğini gösteriyor. Seçimler sadece kimin ülkeyi yöneteceğinin değil, nasıl yönetileceğinin de karar verilmesi anlamına geliyor” denildi.

Aksoy araştırma şirketinin yaptığı ankette Kılıçdaroğlu’nun yüzde 55.6, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da yüzde 44.4 oy alacağını ortaya koyduğunu aktaran Reuters, Alf Araştırma şirketinin sonuçlarında ise Kılıçdaroğlu’nun yüzde 55.1, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise yüzde 44.9 oy alabileceğinin görüldüğü belirtildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'ten seçime dair açıklamalar SEÇİM 2023 Kemal Kılıçdaroğlu, suikast iddiaları hakkında konuştu: Önemsemiyorum Gündem 'Yapılan anketler sorunlu' SEÇİM 2023 İçişleri Bakanlığı'ndan seçim genelgesi SEÇİM 2023