PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim'in Millet İttifakı'nı destekleyen açıklaması Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu: Kandildekilere beni desteklemelerini MİT söyledi

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Eş Genel Başkanı Salih Müslim, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulunmuş,  "Sandıkta yenebilirsek bütün intikamları bir kişiden (Erdoğan'dan) almış oluruz" ifadelerini kullanmıştı. Müslim'in açıklamalarının sorulduğu Kemal Kılıçdaroğlu, "Kandildekilere beni desteklemelerini MİT söyledi" dedi.

Abone ol

Yeşil Sol Parti ve HDP Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almıştı. Son olarak Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Eş Genel Başkanı Salih Müslim'den 'destek' ifade eden bir açıklama geldi.

"BÜTÜN İNTİKAMLARI BİR KİŞİDEN (ERDOĞAN'DAN) ALMIŞ OLURUZ"
Müslim, 28 Mayıs seçiminin bir fırsat olduğunu belirterek "Sandıkta yenebilirsek bütün intikamları bir kişiden almış oluruz" dedi. 

"SALİH MÜSLİM'İ DEVLETTE KİMİN KONUŞTURDUĞUNU BİLİYORUM"
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na katıldığı FOX TV yayınında Müslim'in açıklaması soruldu. Kılıçdaroğlu, "Salih Müslim'i devlette kimin konuşturduğunu da iyi biliyorum. Devlette, devleti için değil de saray için çalışan kişiler var. Oradaki unsunları bunu konuşturuyor. Devlette çürüme var. Hassas kurumlarında olan kişiler bunlar" dedi.

"KANDİLDEKİLERE BENİ DESTEKLEMELERİNİ MİT SÖYLEDİ"
Moderatörün, "Hassas derken, istihbarat birimlerinden mi?" diye sorması üzerine Kılıçdaroğlu, "Devletin hassas birimi derken Tapu idaresi değil herhalde" yanıtını vererek MİT'e işaret etti.

Seçime saatler kala Zafer Partisi'nde büyük kriz! Toplu istifa ettiler SEÇİM 2023 Seçim yasakları ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sandık çağrısı: Milletimin her bir ferdine sesleniyorum: Sensiz Olmaz! SEÇİM 2023 Millet İttifakı'ndan İnce'yi ikna çabaları SEÇİM 2023