Oy sayımı ne zaman başlıyor?

Oy sayımı saat kaçta başlayacak merak ediliyor. Türkiye sandık başında. Yurdun dört bir köşesinde okullarda kurulan sandıklarda vatandaşlar tercihleri doğrultusunda oylarını kullanmaya devam ediyor. Sabah 08.00'da başlayan oy verme işlemleri saat 17.00'a kadar devam edecek. Peki, oy sayımı ne zaman başlıyor?

Abone ol

Oy sayımı, sandıklarda oy verme işlemleri bittikten sonra başlayacak. YSK, tüm yurtta oy verme saatlerini 08.00-17.00 olarak açıkladı. Vatandaşlar, 13. Cumhurbaşkanı ve 28. dönem Milletvekili seçimi için oylarını kullanmaya devam ediyor. Oylarını kullananlar, oy sayımı ne zaman başlıyor merak ediyor. Peki, sandıklar ne zaman açılacak?

OY SAYIMI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Seçmenler, oy verme işlemini YSK tarafından belirlenen 08.00-17.00 saatleri arasında yapabilecek. 17.00 ve sonrasında gelenler oy kullanamayacak. Seçim sandıklarında oy verme işlemi sona erdikten sonra sandıklar açılacak ve oy sayımı başlayacak.

İLK ÖNCE CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ OYLARI SAYILACAK!

Sandıklar kapandıktan sonra oy sayımına geçilecek. İlk önce cumhurbaşkanı seçimi oyları, ardından milletvekili seçimi oyları sandık kurulunun siyasi parti temsilcisi üyeleriyle beraber sayılacak.

Sonuçların tutanağa bağlanmasının ardından, sandık kurulu başkanınca kurayla iki siyasi partili üye belirlenecek ve oylar ilçe seçim kuruluna götürülecek.

SEÇİM YASAKLARI NE ZAMAN BİTİYOR?

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek olan seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 17.00’de sona erecek. Saat 18.00 ile 21.00 arasında ise YSK tarafından seçime ilişkin verilecek haber ve tebliğler basın kuruluşları tarafından paylaşılabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, YSK bu saati daha erkene alabilecek. Adalar seçim sonuçları da 14 Mayıs Pazar günü en geç 21.00 sonrasında açıklanmaya başlayacak.

Seçmenin kafası karışık! Oy tercihleri dikkat çekti SEÇİM 2023 YSK'dan Starbucks kararı! Seçim yasakları kapsamına alındı SEÇİM 2023 Dünya basını Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimini konuşuyor SEÇİM 2023 İstanbul Havalimanı'nda seçim yoğunluğu Gündem