Önemli isimler Büyük İstanbul Mitingi izlenimlerini Haberet'e aktardı! Özlem Zengin, Serkan Bayram, Enes Eminoğlu, Nagehan Alçı, Umut Arman Sonay...

Haberet.com Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen Cumhur İttifakı'nın 'Büyük İstanbul Mitingi'nde katılarak atmosferi yakından takip etti. Seçim öncesi İstanbul'da yapılan son miting olan ve 1 milyondan fazla kişinin katıldığı mitingde neler yaşandı? Şef Editörümüz Bahadır Çolak, birbirinden değerli isimlere Haberet mikrofonu uzatarak mitingin nabzını tuttu.

Abone ol

Genar Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş: Tarihi mitinglerden biri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday olarak İstanbul'da katıldığı son miting olması da önemli.
Bir hafta öncesine kadar başabaş bir tablo varken son bir hafta öncesine kadar Cumhur İttifakı öne çıktı. Esen rüzgar aynı yönde devam ederse ilk turda bitmesi büyük ihtimal.

AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Umut Arman Sonay: Halkımızla içiçe olacağız demiştik. Bu yüzden onlarla birlikte olmamız kadar normal bir şey olamaz. Milletvekili adaylığı için teklif almadım ben aday adayı oldum. Ben cumhurbaşkanımızın bize sunduklarını en iyi şekilde anlatmak için aday adayı oldum. Ulaştığım kişiler bana sahip çıktılar.

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Enes Eminoğlu: Bugün tarihi bir gün. Bugün 14 Mayıs'ın nişanesi. 15 Mayıs sabahına güzel bir sabaha uyanmış olacağız. Cumhur İttifak'nın girişimleri gençlerimize özgüven kazandırdı.

AK Parti Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Serkan Bayram: Aziz İstanbulumuz burada. Türkiye yüzyılımızın seçimi olacak. Vatandaş 20 yılda yapılana baktı.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu: Biz umduk ve bulduk. Ne kadar seçim varsa hepsinde çalıştım. Meydanların dilini bilen biri olarak burada İstanbullular: "Bizim geleceğimizi pazarlık konusu yapamazsınız." 15 Mayıs sabahı için "Türkiye'nin şahlanışı başladı" diyebiliriz.

Gazeteci Fadime Özkan: Coşkulu bir katılım söz konusu. Vatandaş bu seçimin neden önemli olduğunu görmüş durumda. Son dönemde yapılan hizmetlerin devamı vatandaşın teveccühüyle devam edecektir.

AK Parti Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Özlem Zengin: Burada en önemli etken bence kadınlar. Bu seçim kadınlar ve gençler için umut vaad eden bir seçim.

Gazeteci Nagehan Alçı: Son dönemece girildi ve kritik bir seçim. Gördüğüm kadarıyla başbaşa bir rekabet var. Dün Maltepe'deydim. Dün orası da kalabalıktı. Bugün burada da alan hınca hınç dolu. Motivasyonları bu rekabet.


Gazeteci Hilal Kaplan: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul belediye başkanlığı dönemi, hizmette nasıl çığır açılacağını kanıtladığı dönemdi. Bugün de burada bir vefa örneği görüyoruz. Burada bir gövde gösterisi yapılıyor. 14 Mayıs'ta gösterilecek vefanın bir ön izlemesi diyebiliriz. AK Parti'nin gençlik politikalarına baktığımızda söz veren ve sözünü tutan politikalar görüyoruz. Muhalefetin vaatlerine baktığımızda ise verilen sözlerin tutulmadığını görüyoruz. AK Parti'nin gençlerde daha çok karşılık bulacağını düşünüyorum.

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir: Muhalefetin mitingine göre buranın 9 kat daha kalabalıktı. Buradaki fark önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanların nabzını iyi tuttuğunu biliyoruz. Son dönemde Kılıçdaroğlu'nun HDP'den destek alması kararsız seçmeni Cumhur İttifakı'na çekmiş gibi görülüyor. Şu an için seçimin ikinci tura kalmama ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı: Burası sandıkta verilecek kararın bir göstergesidir. İstanbulluya hizmet etmesi gereken, her saniyesini İstanbul'a ayırması gereken kişi, şehir şehir gezmekte. Bununla milletimiz söz verenlerin değil, sözünü tutanların hizmetini gördü. İstanbul'un 4 yılı boşa harcandı.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yazıcıcıoğlu: Muhteşem bir kalabalık söz konusu. Biz bile vaktinde çıkmamıza rağmen Cumhurbaşkanımızın konuşmasının başını kaçırdık.
Çok farklı şehirlerde mitinge katıldık. Gördük ki bu iş ilk turda bitecek.

Bakan Kurum: Tefecilerle değil, sizin emeklerinizle SEÇİM 2023 Erdoğan Büyük İstanbul Mitingi'nde açıklamalarda bulundu SEÇİM 2023 85 yaşındaki Hüseyin Amca Büyük İstanbul Mitingi'nde SEÇİM 2023 Osman Nuri Kabaktepe'den büyük AK Parti İstanbul mitingi açıklaması: Hedef 1 milyon Gündem