Muharrem İnce ile ittifakı bozulan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yeni arayışlara girdi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile ittifak kurma planları yaparken İnce'nin "Ben kimsenin yedek adayı değilim" sözleriyle ittifakı bozmasıyla tek başına kalan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yeni ittifak arayışı içerisinde olduğunu söyledi. Özdağ, Cumartesi günü saat 14.00’te görüşme yapacağı partileri açıkladı.

Abone ol

Uzun süredir cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Millet İttifakı'nın adayı olması halinde kendisini destekleyeceğini söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Millet İttifakı'nın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasıyla hesapları tutmadı.

Mansur Yavaş konusunda ısrarcı olan Özdağ, ittifak yolunda görüşmeler yaptıkları Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den de oldu.

İnce, "Ben kimsenin yedek adayı değilim" sözleriyle Özdağ ile olan ortaklığını sonlandırmıştı. Tek kalan Özdağ, katıldığı bir yayında çeşitli partilerle kurdukları ittifak ve cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili açıklama yaptı.

Ümit Özdağ, “Cumartesi günü saat 14.00’te Zafer Partisi Genel Merkezi önünde Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve görüşmeleri sürdürdüğümüz, büyük ihtimalle bize katılacak Ülkem Partisi’yle seçimlere gireceğiz” dedi. Özdağ, cumhurbaşkanı adaylarının da belli olduğunu söyledi.

İYİ Parti'den HDP'ye yeşil ışık SEÇİM 2023 Oyunuz Erdoğan'a mı Kılıçdaroğlu'na mı? Söz İstiyoruz 14 Mayıs'tan sonra CHP'de işler nasıl olacak? Bu senaryo çok konuşulur.... Siyaset ABD merkezli dergiden seçim analizi SEÇİM 2023