Millet İttifakı içerisinde liste krizi yaşanıyor! Küçük ortaklardan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Adam bizi sattı' tepkisi

14 Mayıs seçimlerine sayılı gün kala parti ve ittifaklarda liste hareketliliği yaşanıyor. Geçtiğimiz gün Millet İttifakı ortaklarından DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'nin CHP listelerinden seçime gireceği duyuruldu. Gelen kulis bilgileri ise özellikle DEVA Partisi'nin liste konusunda cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile ters düştüğü yönünde. Gazeteci Abdülkadir Selvi bugün konuya ilişkin kaleme aldığı yazısında "DEVA Partililer, Kılıçdaroğlu için “Adam sattı” diyorlardı" dedi.

Abone ol

Türkiye depremin gölgesinde 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine yürüyor.

Seçimler öncesi partilerde ve ittifaklarda liste telaşı yaşanıyor. Geçtiğimiz gün 28. Dönem MHP milletvekili aday listesi de netleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye 1'inci sıradan milletvekili adayı oldu.

MİLLET İTTİFAKI'NDA LİSTE KRİZİ ÇIKTI
DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi CHP ile ortaklaşarak milletvekili sayısını artırma stratejisine uygun hareket etme konusunda anlaşmaya vardı.

Buna göre, DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi seçime CHP listesinden girecek.

KÜÇÜK ORTAKLAR RAHATSIZ
Öte yandan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugün konuya ilişkin kaleme aldığı yazısında "DEVA Partililer, Kılıçdaroğlu için “Adam sattı” diyorlardı" ifadelerine yer vererek ittifak içerisindeki vekil sayısı üzerinden bir anlaşmazlık olduğunu söyledi.

CHP ANKETLERİ KOZ OLARAK KULLANDI
Selvi yazısında şu ifadelere yer verdi:

CHP, illerde anket yaptırdı. Bu anketlerde DEVA ve Gelecek Partisi’nin oy oranı çok düşük çıktı. Özellikle bazı illerde Gelecek Partisi’nin ankete dahi giremediği söyleniyor. Anket sonuçları Kılıçdaroğlu’nun elini güçlendirdi. 20 milletvekilliği isteyen DEVA’nın da 3 milletvekiline karşı çıkan Gelecek Partisi’nin de önüne bu anketleri koydu.

BU KADAR MİLLETVEKİLİ VEREMEM
Çarşamba gecesi Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüştü. İstanbul listeleri üzerindeki görüşmenin sert geçtiği söyleniyor. Davutoğlu, İstanbul’da üç bölgeden seçilecek yerlerde milletvekilliği istiyor. Ama Kılıçdaroğlu o niyette değil. Davutoğlu’na anketleri gösterip, “Sahada yoksunuz. Bu kadar milletvekili veremem” dediği söyleniyor.

ADAM BİZİ SATTI
DEVA Partililer, Kılıçdaroğlu için “Adam sattı” diyorlardı. Çarşamba gecesinden sonra Gelecek Partisi’nde de “Bu adam bizi sattı” sesleri yükselmeye başladı. Ama elleri o denli güçlü değil.

Hem iddia ettikleri kadar oy oranları yok, seçimlere tek başlarına girmeyi göze alamazlar hem de cumhurbaşkanı adaylığı için Kılıçdaroğlu’na destek verdikten sonra CHP için listelere girip girmemeleri önemli değil. Hatta CHP’nin işine yarayabilir. O nedenle kriz çıktı. Çözülmeye çalışılıyor.

Fatih Furkan Yazıcıoğlu aday olacak mı? Siyaset Kılıçdaroğlu'nun Özal'a ne vaadettiği belli oldu Siyaset Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Amaçları ikna etmek değil, imha etmek SEÇİM 2023 İşte MHP'nin milletvekili adayları SEÇİM 2023