Millet İttifakı birbirine girdi! CHP/HDP paydaşlarının algı operasyonlarını muhalif gazeteciler çökertti

Cumhurbaşkanlığı seçiminde hezimet yaşayan Millet İttifakı hayal kırıklığı yaşattı. Sonuçların nedeni araştırılmak yerine gazetecisinden sanatçısına tehdit ve suçlama dili kullanıldı. Millet İttifakı paydaşlarının sosyal medyada başlattığı algı operasyonları ise yine muhalif gazeteciler tarafından çökertildi. Nevşin Mevgü birçok oy değişikliği görüntüsünün CHP sistemine ait olduğunu açıklarken, Enver Aysever ise içlerindeki hainin peşine düştü. Davutoğlu için söylediği sözler ise gündem oldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapıldığı 14 Mayıs gecesi, CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın halka yanlış bilgi vermesinin etkisi 3 gündür devam ediyor. 2 CHP'li başkanın halkı kandırması, CHP'nin ajansı ANKA'nın verileri paylaşmasıyla net olarak gün yüzüne çıktı.

2. OYUNLARI SOSYAL MEDYA OLDU
CHP'li bazı kesimler sosyal medyada oyların çalındığı ve kaydırıldığına, bunun da seçim sonuçlarını doğrudan etkilediğini dile getirdi.

Adeta seçmeni oyalamak için başlatılan bu algı da gerçeklerin ortaya çıkmasıyla yerle bir oldu.

FATİH PORTAKAL'DAN SİNAN OĞAN SEÇMENİNE; "KOYUN MUSUNUZ?"
Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 5 oy alarak ikinci tura kalamasa da kilit isim olan Sinan Oğan, Millet İttifakı destekçisi Fatih Portakal'ın hedefi oldu. Oğan'ın seçmenini hedef alan gazeteci Fatih Portakal, "Sinan Oğan, 'seçmenimiz biz kimi desteklersek ona verir' diyor. Bu seçmeni koyun yerine koymak; siz düşünemezsiniz ben düşünürüm, nereyi gösterirsem oraya oy vereceksiniz demek" paylaşımında bulundu.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'dan Fatih Portakal'a "linç kültürünü bırakın" mesajı gecikmedi.

Oğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fatih bey, Şu linç kültüründen ne zaman vazgeçeceksiniz? Bizim sizinle bir hukukumuz var ve istediğiniz zaman haberi doğrulatmak için bana ulaşabileceğinizi biliyorsunuz ama siz her defasında bizi yargısız infaz etmeyi tercih ediyorsunuz. Bizim burada söylediğimiz çok nettir: "Biz ATA İttifakı Bileşenleri ile görüşeceğiz, imza verenlerle görüşeceğiz, bizim tabanımızla görüşüp ortak karar vereceğiz, dolayısıyla da alacağımız karar hepimizin ortak kararı olacağı için destekleyeceğimiz tarafı hep beraber destekleyeceğiz" diyorum. Burada anlamadığınız ne var? Eğer bu yazdıklarımdan hala bir şey anlamadıysanız lütfen arayın tekrar ve bu defa sözlü olarak izah edeyim. Seçimin son düzlüğünde organize bir saldırı ve linç girişiminin bir parçası da sizdiniz. Elinize ne geçti? Ben eğer çekilmiş olsaydım bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan "Balkon konuşmasını" çoktan yapmıştı. Siz ve sizin gibiler karşısındakileri dinlemeden, anlamak için çaba sarfetmeden, ikinci turda sizin desteklediğiniz adaya oy verme ihtimali olanları irite etmekten de vazgeçin! Daha önce yaptınız ve sonucunu gördünüz!" ifadelerine yer verdi.

NEVŞİN MENGÜ OY ÇALINDI ALGISINI YIKTI
Twitter'da başlatılan #OylarYenidenSayilsin hashtag'i binlerce kullanıcıyı günlerce oyaladı.

Gazeteci Nevşin Mengü, 'oy çalındı' algısının Millet İttifakı'na zarar verdiğini ve sosyal medyadaki bir çok ekran görüntüsünün YSK'ya değil CHP'nin sistemine ait olduğunu açıkladı.

Mengü sosyal medya adresinden, "Oyların “çalındığı” iddiaları sonunda yarardan çok zarar getirebilir. Alican adım adım anlatmış. Sosyal medyada dolaşan bazı ekran görüntüleri YSK değil CHP’nin kendi sistemine ait, bu sisteme veriler yanlış girilmiş" paylaşımında bulundu.

Mengü, HÜDA PAR'dan 2 vekil yerin değişen oylarla İYİ Parti'den ve Yeşil Sol'dan birer vekilin Meclis'e girdiği iddialarının da yalan olduğunu duyurdu.

"Sosyal medyada kimi vekilliklerin değiştiği yönünde yayılan haberler de doğru değil" 

ENVER AYSEVER'DEN AHMET DAVUTOĞLU'NA SKANDAL SÖZLER
Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen gazeteci Enver Aysever, seçimin ikinci tura kalmasının ardından gülerek poz veren Ahmet Davutoğlu'na ateş püskürdü.

Sosyal medyada yaptığı canlı yayında skandal bir ifade kullanan Aysever, "Mahalle yanarken bilmem ne saçını tararmış deniyor ya. Allah'ınızı severseniz, insanların için kan ağlıyor. Sen zaten hak etmediğin oylarla hak etmediğin vekil sokmuşsun. Sen böyle bir poz veriyorsun. Sayın Davutoğlu böyle bir racon olur mu? Böyle bir vefa olur mu? Yani şöyle mi demek istiyorsun, 'biz CHP'nin oylarıyla bunların kafasına ede ede Meclis'e girdik" şeklinde tepki gösterdi.

MİLLET İTTİFAKI VE DESTEKÇİLERİ BİRBİRLERİNE GİRDİ
İYİ Parti'den Milletvekili seçilen Adnan Beker 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçime dair çarpıcı itiraflarda bulundu.

HDP-PKK ile ilişkisinden dolayı 6'lı masanın akıbetini değerlendiren Beker, "Bizim vatandaş, HDP-Kandil ilişkisi olan bir ittifaka yönelmedi. Bizim de açıkçası seçmenle diyaloğumuzda en büyük zorluk yaşadığımız konu bu oldu." dedi. İkinci tur tahmininde de bulunan Beker, seçmenin aynı hassasiyeti göstereceğini de sözlerine ekledi.

ENVER AYSEVER'DEN FLAŞ MESAJ
CHP kitlesinde büyük bir kavga başladı. Onursal Adıgüzel'in görevden alınmasının ardından gözler Tuncay Özkan ve Halk TV'ye çevrildi.

Enver Aysever yaptığı bir paylaşımda, "Sırada operasyon kanalı @halktvcomtr var. İzlemeyin, izletmeyin." ifadelerine yer verdi.

Aysever bugün de sosyal medya hesabından, "ANKA ajansının sahibi kim?, Finansmanını kim yapıyor?, Verilerini nereden alıyor?" sorularını sordu.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu SEÇİM 2023 Yolumuza Meral Akşener ile devam ediyoruz SEÇİM 2023 YSK Başkanı'ndan açıklama Gündem Depremzedelere hakaret ve tehditler savuran Ayşegül Didem Doğan gözaltına alındı SEÇİM 2023