Meral Akşener'den CHP listelerinden giren milletvekili adayları hakkında açıklama

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den CHP listelerinden giren milletvekili adayları hakkında açıklama geldi. Akşener, "CHP listelerinden giren Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partililer, seçimden sonra CHP'den istifa edip kendi partilerine geçecekler." dedi.

Abone ol

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti lideri Meral Akşener, Youtube'de yayın yapan bir kanala konuk oldu.

Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Akşener CHP listelerinden giren milletvekili adayları hakkında açıklama yaptı.

Akşener, "CHP listelerinden giren Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat Partililer, seçimden sonra CHP'den istifa edip kendi partilerine geçecekler" ifadelerini kullandı.

CHP LİSTELERİNDEN 5 PARTİYE 76 KONTENJAN
Partilerden yapılan açıklamaya göre, CHP listesinde Sadullah Ergin, İdris Şahin, Burak Dalgın, Elif Esen, Hasan Karal, Evrim Rızvanoğlu, Medeni Yılmaz, Mustafa Yeneroğlu, Selma Aliye Kavaf, Mehmet Emin Ekmen, Cem Avşar, Doğa Şanlıoğlu’nun yer aldığı 25 DEVA Partili; Nedim Yamalı, Serap Yazıcı Özbudun, Kani Torun, Yeşim Karadağ, Sema Silkin Ün, Selim Temurci, Doğan Demir, Selçuk Özdağ ve Ömer Ünal’ın yer aldığı 19 Gelecek Partili; Birol Aydın, Fatih Aydın, Şerafettin Kılıç, Mustafa Kaya, Bülent Kaya, Mahmut Arıkan, Hasan Bitmez’in de aralarında bulunduğu 24 Saadet Partili, Salih Uzun, Cemal Enginyurt ve Haydar Altıntaş’ın yer aldığı 3 Demokrat Partili siyasetçi aday gösterildi. Bunlara İYİ Partili 5 siyasetçi de eklenince CHP listelerinde diğer 5 partiden toplamda 76 isim yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekat mesajı SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İYİ Parti cami ile kilise arasında kalmış SEÇİM 2023 İstanbul'da metrolara miting ayarı SEÇİM 2023 Alman ve Fransızlar da Erdoğan'a karşı saldırıya geçti Gündem