Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Amaçları ikna etmek değil, imha etmek

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanlığı yardımcılığına dair açıklamalarda bulundu. İnce, "Gültekin Uysal'ı, Ali Babacan'ı ve Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapıyor. Partide nezaketen de olsa bir şey konuşması gerekirdi. Amaçları ikna etmek değil, imha etmek." dedi.

Abone ol

Muharrem İnce'ye Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "teklif gitti mi" tartışması devam ediyor.

Kılıçdaroğlu, toplantıdan farklı bir zamanda İnce'ye bir teklif yapıldığını söyledi. Muharrem İnce ise iddiaları yalanladı. 

Muharrem İnce Tv100 ekranlarında Ece Üner'e bu konuya dair açıklama yaptı.

"AMAÇLARI İKNA ETMEK DEĞİL, İMHA ETMEK"
İnce, "Sayın Kılıçdaroğlu, Gültekin Uysal'ı, Ali Babacan'ı ve Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapıyor. Partide nezaketen de olsa bir şey konuşması gerekirdi. Amaçları ikna etmek değil, imha etmek. Ama ben imha olmayacağım." dedi.

Muharrem İnce'nin açıklamaları şu şekilde:

"Bir senedir 13 toplantı yapıldı. Cumhurbaşkanlığı imzaları toplanmış, kuralar çekilmiş, oy pusulaları basılmış, 24 saat kalmış dostlar alışverişte görsün diye hatırlı dostlar devreye sokulmuş. Amaç kamuoyunda baskı oluşturmak, amaç anlaşmak, uzlaşmak, ittifak yapmak bunlar değil.Amaç baskı yaptırıp çekil demek. Böyle bir dünya yok. 2 yıl önce bir parti kurmuşuz, seçimlere girmişiz, örgütlenmişiz. 115 bin kişi gidip imza vermiş, her şey bitmiş. Bu seçim 2 turlu bir seçimdir. Birinci turda ne olur görelim, ikinci turda gereğini yapalım, bu iktidardan kurtulalım. Bu ayak oyunlarına, Bizans oyunlarına dur diyelim. Sayın Akşener'e yaptılar bunu, masadan kalktığında her türlü iftirayı attılar. Para aldılar dediler, iktidarın adamı dediler. Asla bunları yapacak birisi değil. Bunları yapanları herkes biliyor. Sayın Kılıçdaroğlu partimize geldiğinde deprem bölgesini, seçim güvenliğini, trolleri, CHP'deki anılarımızı konuştuk. Konu benim açımdan kapanmıştır. Seçimde herkese içindeki memleket sevgisi kadar başarılar diliyorum. Her kuşun eti yenmez bunu böyle bilsinler."

İşte MHP'nin milletvekili adayları SEÇİM 2023 6'lı masa toplanıyor! Ortak liste için bir araya gelecekler SEÇİM 2023 Furkan Yazıcıoğlu CHP'den aday mı oluyor? SEÇİM 2023 HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü Gövercin'den skandal sözler! "Öcalan'a uygulanan tecride son vereceğiz" SEÇİM 2023