Masayı tokatlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun öfkesinin nedeni belli oldu! Partililerinden çağrı: Kabul et, tebrik et, istifa et

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,86'lık oy alarak seçimin kazananı olamadı. Yaşanan hezimet sonrası dün masaya vura vura 'Buradayım' diyen Kılıçdaroğlu'nun bu anlarda yaşadığı öfkenin sebebi belli oldu. CHP ve İYİ Partililerin Kılıçdaroğlu'na sonuçları kabul etmesi ve genel başkanlıktan istifa etmesi çağrısında bulunduğu öğrenildi.

Abone ol

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 44,86'lık oyla Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok gerisinde kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sinirden masayı yumruklayarak partisine ve ortaklarına "buradayım" mesajı verdi.

Millet İttifakı ortakları tarafından seçimler öncesinde hatta oy sayımı sırasında da "Öndeyiz" açıklamaları yapılırken partililer seçim sonucunun faturasını Kılıçdaroğlu'na kesti.

Kendisine yakın anket şirketleri tarafından ilk turda seçimi kazanacağı iddia edilen CHP lideri, parti tabanında ve altılı masada büyük hayal kırıklığına neden oldu.

PARTİSİNE VE ORTAKLARINA 'BURADAYIM' MESAJI VERDİ
CHP lideri, bugün yayınladığı ve sinirli halleriyle dikkat çektiği videoda, önündeki masayı yumruklayarak, "Buradayım be buradayım, vallahi de billahi sonuna kadar mücadele edeceğim. Buradayım." dedi.

CHP: ERDOĞAN'I TEBRİK ET
Kılıçdaroğlu'nun bu tepkisinin nedeninin, CHP içerisinden kendisine gelen "Seçim sonuçlarını bu şekilde kabul et, Erdoğan'ı arayarak tebrik et, genel başkanlıktan istifa et" baskısı olduğu ifade edildi.

İYİ PARTİ: ADAYLIKTAN ÇEKİL
Siyaset kulislerine göre; Kılıçdaroğlu'na yönelik baskıların bununla da sınırlı kalmadığı, İYİ Parti kanadından da "Adaylıktan çekil" şeklinde tepkilere maruz kaldığı belirtildi.

AKŞENER ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKMIŞTI
Kılıçdaroğlu'nun adaylığının 3 Mart 2023'te açıklanmasından sonra altılı masadan ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6 Mart'ta şartlı olarak masaya geri dönmüştü. Kılıçdaroğlu'nun kazanma ihtimalini oldukça düşük gören İYİ Parti'nin ağır toplarından Yavuz Ağıralioğlu, terör örgütü PKK ile ittifak kuranların seçimi kazanamayacağını belirtip partisinden istifa etmişti.

Türkiye 28 Mayıs'ta tekrar sandık başına gidecek! Neslihan Sabancı'dan seçim göndermesi SEÇİM 2023 Yavuz Ağıralioğlu'ndan seçim değerlendirmesi! SEÇİM 2023 Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı: 28 Mayıs’ı Türkiye Yüzyılı’nın müjdecisi haline getireceğiz! SEÇİM 2023 Pozitif ayrımcılıkta da AK Parti zirvede! 45 kadın vekil Meclis'te SEÇİM 2023