Küçük ortaklar arasında liste krizi! Temel Karamollaoğlu DEVA'ya kızdı: Daha AK Parti'den oy bile alamamış bir parti

Altılı masa bileşenlerinden Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti, seçime CHP listesinden giriyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu alınan bu karara katıldığı bir yayında tepki gösterdi. Karamollaoğlu, listeler hakkında, "Saadet'in liderliğinde olsun diye ısrar ettim. DEVA Partisi ise bizim liderliğimizde olsun dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? Doğru dürüst AK Parti'den oy bile alamamış bir parti" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Seçime sayılı günler kala Millet İttifakında liste krizi devam ediyor. Son olarak Ankara Masası YouTube kanalına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ittifak içinde küçük partiler arasında yaşanan liste krizini açıkça dile getirdi.

Karamollaoğlu, başta düşünülen ittifak içi ittifak formülüne uyulmamasına tepki göstererek, bu karara karşı çıkan DEVA Partisini yerden yere vurdu.

"DOĞRU DÜRÜST AK PARTİ'DEN OY BİLE ALAMAMIŞ BİR PARTİ"
Saadet Partisi çatısı altında seçime girmek için gayret ettiğini ancak anlaşma sağlayamadığını söyleyen Karamollaoğlu, DEVA'nın "Bizim liderliğimizde olsun" diye dayattığını açıkladı. Karamollaoğlu, "Böyle bir mantık olabilir mi? Onlar kendilerini düşünsün daha yeni kurulmuş bir parti. Doğru dürüst AK Parti'den oy bile alamamış bir parti. Bana bunları da söylettirmeyin o zaman" diye konuştu.

"BUNU SÖYLEDİLER BEN GARİPSEDİM"
DEVA Partisi'nin teklifini garipsediğini ifade eden Karamollaoğlu, "Türkiye'nin her yerinde teşkilatlanmış 20 yıllık bir partiyi bırakacaksınız, seçim kurullarında ve sandıklarda temsil hakkı olan partiye 'siz durun biz girelim' diyeceksiniz. Bunu söylediler ben garipsedim. Siz biraz farklısınız diye düşünüyorlar. Bu yaklaşımdan dolayı olmadı. Şimdi kendi amblemlerin dışında CHP listesinden seçime giriyorlar." dedi.

DEVA'DAN SAADET'E CEVAP
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Karamollaoğlu'nun sözlerine cevap vererek "Temel abi sizin yaşınıza, kadronuzdaki çok değerli arkadaşlarımızın da hukukuna binaen size doğruları söylemiyorsunuz demeyeceğim. Lakin kendi yaptırdığınız anketi incelemenizi, AK Parti'den kopan oyların birinci tercihinin açık ara DEVA Partisi olduğunu görmenizi tavsiye ederim." dedi.

4 PARTİ CHP LİSTESİNDEN SEÇİME GİRECEK
Millet İttifakı'nın küçük ortakları Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti seçime kendi logolarıyla değil, CHP listesinden girecek.

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki SEÇİM 2023 Bayramda kim nerede olacak? SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı adayları radyo ve televizyonlarda propaganda yapabilecekler Gündem Seçim tarihinin en uzunu SEÇİM 2023