Konda Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu için anket sonucunu açıkladı! İlk turda bilememişti şimdi tercihini değiştirdi

Konda Araştırma şirketi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağı yönünde bir anket sonucu paylaşmıştı. Abonelerinden özür dileyen şirket 2. tur için yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. Şirketin ilk tura göre farklı bir sonuca ulaştığı dikkatlerden kaçmadı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turu için çalışan anket şirketleri sonuçlarını açıklamaya başladı. Daha önce Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanacağını ifade eden Konda Araştırma, 28 Mayıs seçimleri için yapılan anketin sonucunu açıkladı.

İLK TUR İÇİN ÖZÜR DİLEDİ
Konda Araştırma şirketi 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi açıkladıkları anket sonuçları için özür diledi.

11 Mayıs'taki anket hakkında, "Araştırma bulguları ve seçim sonuçları arasında, hesapladığımız hata payının ötesinde bir sapma gerçekleşmiştir." açıklaması yapıldı.

28 MAYIS İÇİN TAHMİNLERİ DEĞİŞTİ

Konda Araştırma şirketi 28 Mayıs'ta 2. turu yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaptığı anketin sonucunu açıkladı.

Şirketin ilk tura göre farklı bir sonuca ulaştığı dikkatlerden kaçmadı.

Araştırma kapsamında gidilen iller:
Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Mersin, İstanbul, İzmir, Karaman, Kars, Kayseri, Kırklareli, Konya, Malatya, Manisa, Sakarya, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Van.

İşte Konda Araştırma şirketinin anket sonucu;

'Kılıçdaroğlu kazanırsa Türkiye iç savaşı başlar' SEÇİM 2023 2. turda nerede oy kullanılacak, aynı seçmen kağıdı geçerli mi? SEÇİM 2023 Bakan Soylu: HÜDA PAR'ın terörle iltisakı yok Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT'de propaganda konuşmasını yaptı SEÇİM 2023