Kemal Kılıçdaroğlu'nun BTK tarafından engellenen 'Kredi kartı borçlarınızı, hazine devralacak' SMS'ine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan jet yanıt

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlara "Kredi kartı borçlarınızı, devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak" şeklinde mesaj gönderdi. BTK, GSM operatörlerine yazı göndererek propaganda amaçlı mesaj gönderilmesinin yasak olduğu, kurallara uyulmaması halinde yetkilendirme iptali yapılacağı belirtildi. Bu esnada canlı yayında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, SMS hakkında, "Bu nasıl yalan? Bütçeyi nerenin onayıyla çıkaracaksın?" yorumunda bulundu.

Abone ol

Seçime sayılı saatler kala CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter adresinden bir video yayınlayarak 'EYT ile ilgili kısa mesaj göndermek istediklerini ve BTK tarafından engellendiğini' söyledi.

"KREDİ KARTI BORCUNUZUN FAİZİ SİLİNECEK"
Kılıçdaroğlu vatandaşlara, "Kredi kartı borçlarınızı, devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak" ifadelerinin yer aldığı şu kısa mesajı göndermişti:
"Sevgili vatandaşım, borç harç evini güçlendirmeye çalıştığını biliyorum. İktidara gelir gelmez, bireysel kredi kartı borçlarınız için kesin çözüm üreteceğim. Erdoğan'ın sebep olduğu ekonomik buhran yüzünden birikmiş kredi kartı borçlarınızı, devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak. Kredi kartı borcunuzun faizi tamamen silinecek ve anapara 36 ay taksitlendirilecek. Böylece yüz binlerce vatandaşımız, bu yükün altında ezilmekten kurtulacak, rahat bir nefes alacak, borç batağı yüzünden yuvalar yıkılmayacak. Unutmayın, 28 Mayıs seçimi, bu ağır borçlardan kurtulma veya ülkede borç batağına saplanma referandumudur! Vatanını seven sandığa gelsin."

KILIÇDAROĞLU'NUN MESAJI YASAKLANDI
Kılıçdaroğlu'nun mesajının ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), dikkat çeken bir karar aldı. Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu imzasıyla GSM operatörlerine yazı gönderildi. "SMS, MMS, aramalara yönelik önemli uyarı" başlıklı, acil notuyla gönderilen yazıda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 15 Mart 2023 tarihli kararında yer alan, "Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılmasının yasak olduğu" hükmüne atıf yapıldı. 

"YETKİLENDİRME İPTALİ YAPILIR"
Yazıda GSM operatörlerinin mevzuata harfiyen uyması istenildi. Kurallara uyulmaması halinde GSM operatörlerinin yetkilerinin iptal edileceği belirtilerek, "Şirketinizce ilgili mevzuata aykırı bir SMS gönderiminin yapıldığı veya arama yaptırıldığının tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat çerçevesinde yetkilendirme iptali dahil kurumumuzca gerekli tüm işlemlerin yapılacağı hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim" denildi.

SMS'İ ENGELLENİNCE TWİTTER'DAN PAYLAŞTI
Mesajı engellenen Kılıçdaroğlu, bu kez Twitter hesabından vatandaşlara ulaştı. Paylaşımına "Erdoğan'ın zulmü ve yasakları varsa, benim de vicdanına güvendiğim halkım var. Beni ister sevin ister sevmeyin, ama bu videomu herkese yayın, gösterin, anlatın. EYT'den hakkını alamayanların ve sebebi ne olursa olsun bu ülkede mağduriyet yaşayan kim varsa hakkını geri vereceğim!" sözlerini ekleyen Kılıçdaroğlu, bir dosya linki koyarak çektiği video ile vatandaşlara seslendi.

"HERKES TÜM REHBERİNE GÖNDERSİN"
Kemal Kılıçdaroğlu videoda ise şu ifadeleri kullandı:
"Meydanlarda, gazetelerde, televizyonlarda uygulanan ambargoyla milletimize ulaşmamız engelleniyor. Bu duvarı aşmak için bugün EYT konusunda yapacaklarımızı anlatmak için kısa bir mesaj gönderdik. Ancak BTK, bu kısa mesajımızı engelledi. Halkımızla buluşmamıza tahammül edemiyorlar. O mesajda şunu söylemiştim; EYT'deki çifte standart son bulacak. 8 Eylül 1999'da sigortalı olan emekliliğe hak kazanıyor, bir gün sonrasında sigortalı olan tam 17 yıl sonra emekli olabiliyor. EYT'deki bu adaletsizliği bitireceğim. Vatanını seven sandığa gelsin. Şimdi bu videoyu izleyen herkesten bir istirhamım var. Sevgili halkım, videonun altına, videoyu indirebileceğiniz bir link bırakacağım. Şimdi herkes tüm rehberine bu videoyu göndersin. Saraya inat, tüm milletimize ulaşacağız."

CUMHURBAŞKANI'NDAN İLK YORUM: BU NASIL YALAN?
Öte yandan bu sırada canlı yayında olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SMS'i hakkında şu yorumda bulundu:
"Vatandaşlara SMS göndermiş. Kendisi seçilirse vatandaşın kredi kartı borçlarını hazine devralacakmış. Bu nasıl yalan? Sen şuanda neyin hesabını yapıyorsun? Bütçeyi nerenin onayıyla çıkaracaksın? Parlamentoda 323'le Cumhur İttifakı var. Bütçe Komisyonda ne yapacaksın? Onlar da Cumhur İttifakı'nda. Cumhur İttifakı sana yol vermedikçe bunu geçiremezsin. Milleti aldatma. Buralardan bunu geçirmen lazım. Buraya Cumhur İttifakı hakim olduktan sonra bunu nasıl yapacaksın? Bol keseden atıyor. Milletimizi kandırma. Hesap uzmanıymış. Senin her yerin hesap uzmanı olsa ne yazar. Komisyon ne iş yapar parlamento ne iş yapar, öğren."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve memur maaşlarına zam açıklaması SEÇİM 2023 Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? SEÇİM 2023 Siyaset bu dili sevmedi! "Eşek olmasanız Tayyip'e oy vermezsiniz" SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Partili kadınlara hitap etti SEÇİM 2023