'Yiğitlerim' notuyla paylaştı! Kemal Kılıçdaroğlu seçilmesi halinde İmamoğlu ve Yavaş'a vereceği görevleri açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getireceği ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yanına alarak 'Yiğitlerim' notuyla bir video paylaştı. Yardımcılık görevinin kapsamını açıklayan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na afetlere hazırlık ve şehircilik görevlerini; Yavaş'a ise yoksullukla mücadele ve kalkınma gibi sosyal politikalar görevlerini vereceğini söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, içinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın da olduğu bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde İmamoğlu ve Yavaş'a vereceği görevleri açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, 'Yiğitlerim' notuyla paylaştığı videoda, seçilmesi halinde İmamoğlu'na afetlere hazırlık ve şehircilik görevlerini vereceğini, Yavaş'a ise yoksullukla mücadele ve kalkınma gibi sosyal politikalar görevlerini vereceğini açıkladı.

"KENTLERİMİZİ GÜÇLENDİRMEYE, GÜÇLÜ YAPILARA İHTİYACIMIZ VAR"
Kılıçdaroğlu, "Doğru şehirleşmeye, doğru konut politikalarıyla kentlerimizi güçlendirmeye, güçlü yapılara ihtiyacımız var. Türkiye'yi afetlere hazırlamak, kentlerimizin dirençliliğini artırmak istiyorum. Bu görevi en iyi yapar? Tabi ki Ekrem Başkan yapar" dedi.

"YOKSULLUKLA MÜCADELEDE YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"
"Gündemimizdeki diğer konu da sosyal politikalar" diyen Kılıçdaroğlu, "Hane ekonomisini hızla güçlendirmemiz gerekiyor. Aile destekleri sigortasından, kadın istihdamına kadar yoksullukla mücadelede yapacak çok işimiz var. Bunun yanında Türkiye'yi geliştirecek, güçlendirecek teknolojik atılımları, tarımsal kalkınmayı hayata geçirmemiz lazım. Bu görevi hangi yiğit yapar? Doğal olarak onu da Mansur Başkan yapar" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı Konya'da beklediği ilgiyi göremedi SEÇİM 2023 Akşener: Bizim için PKK, terör örgütüdür SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Özel Gündemli Toplantısı'nda konuştu Gündem