İYİ Partili Aytun Çıray'dan FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen İdris Naim Şahin'in adaylığına tepki: Yargılayacağız dedik dokunulmazlık verdiniz

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İdris Naim Şahin’in Ordu’dan İYİ Parti 1. sıra Milletvekili adayı yapılmasına ilişkin, "İdris Naim Şahin, AK Parti'den Hakan Şükür'le aynı gün istifa etti. Bunları dikkate almayacak mıyız? Yargılayacağız dedik dokunulmazlık verdiniz. Ben vatandaşın sesi olmak zorundayım. Adaylık kesinleşme esnasında bu arkadaşımız feragat etsin ya da üst yönetim başka birini atasın" dedi.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, katıldığı bir yayında FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen İdris Naim Şahin’in Ordu’dan İYİ Parti 1. sıra Milletvekili adayı yapılmasına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"YARGILAYACAĞIZ DEDİK DOKUNULMAZLIK VERDİNİZ"
Geçtiğimiz gün, Emekli Subay Ahmet Yavuz'a "İdris Naim Şahin'e dokunulmazlık kazandırılacak olması hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye soran Aytun Çıray, CHP'nin merkezi yönetimine seslenerek şunları kaydetti:
"Sayın bakanın iktidar değiştiğinde yargılanarak aklanması gerekirken biz onu koruma kalkanı altına alırsak, biz onun dokunulmazlığını kaldırırsak o zaman bu millete, vatana, devletin birliğine ve bütünlüğüne görevimizi yapmamış oluruz. Bizi niye seçti bu millet? Bunları söyleyemeyeceksek neden milletvekili olduk? Ben vatandaşın sesi olmak zorundayım. İdris Naim Şahin aday gösterildi. Bu kesinleşme esnasında bu arkadaşımız feragat etsin ya da üst yönetim başka birini atasın."


Aytun Çıray

Şahin, İdris Naim Şahin konusuna dikkat çeken emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın ifadelerini de paylaştı.

"ŞAHİN, HAKAN ŞÜKÜRLE AYNI GÜN İSTİFA ETTİ"
tv100 yayınında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Şahin, "Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, İdris Naim Şahin'in bizim listelerimizde görünce ilk defa siyasi bir tweet attı. Dedi ki 'İdris Naim Şahin, Hakan Şükür'le aynı gün istifa etti. Bunu kim söylüyor? Emniyetin en üst düzeyinde görev almış İçişleri Bakanlığını çok iyi bilen bir istihbaratçı söylüyor. Bunları dikkate almayacak mıyız?" dedi.


İdris Naim Şahin

EMİN ARSLAN, NE DEMİŞTİ?
Emekli Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, Şahin'in 1 numaralı şikayetçisi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

"FETÖ KRİPTO MENSUPLARINI ADAY GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR"
"Geçmiş yılların gizli dinleme ile video kayıtları ve devlet arşivi FETÖ’nun elinde. Şantajla, maddi menfaatle ve ikna ile kripto mensuplarını partilerden aday göstermeye çalışıyorlar. Partiler adaylarını çok iyi araştırmalı. FETÖ tehlikesi devam ediyor.

"DURUŞMALARDA ÖĞRENDİKLERİM DEHŞET VERİCİYDİ"
Siyaset yazmak istemiyorum ama gel de yazma. FETÖ Çatı davasının 1 nolu şikayetçisiydim. Yaşadıklarım ve duruşmalarda öğrendiklerim dehşet vericiydi. Emniyet teşkilatının FETÖ’ye peşkeş çekildiği dönemin İçişleri Bakanı'ydı ve Hakan Şükür’le istifa etmişti. Gelinen nokta."

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı'ndan liste eleştirisi SEÇİM 2023 Cüneyt Özdemir Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu kazanırsa ilk 100 gün neler yapacak? SEÇİM 2023 Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşını Togg ile iftara götürdü Gündem