İYİ Parti'den istifa eden Ağıralioğlu'nun için bomba kulis: Asıl planını seçimin kaybedilmesi halinde devreye sokacakmış

Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkıp partisinden istifa eden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu hakkında kulisler kaynamaya başladı. Mevcut ittifaklardan Ağıralioğlu'na teklif gidip gitmeyeceği merak edilirken son olarak iktidarın seçimi kaybetmesi halinde Ağıralioğlu'nun Büyük Birlik Partisi'nde genel başkanlık koltuğuna oturmak istediği öne sürüldü.

Abone ol

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklamasının ardından istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, istifasından önce de kamera karşısına geçerek dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Siyasilerin gözü şimdi Yavuz Ağıralioğlu'nun ne yapacağında. Ağıralioğlu'nun nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin kulis bilgileri her geçen gün yenilenirken son olarak Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bomba bir kulis paylaştı.

"ASIL PLANI BBP'NİN BAŞINA GEÇMEK"
Pehlivan, Ağıralioğlu'nun Cumhur İttifakı ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, seçimin kaybedilmesi halinde görevinden ayrılacağı düşüncesinde olduğunu ifade etti. Ağıralioğlu'nun da bu koltuğa oturmayı planladığını yazan Barış Pehlivan iddiayı sormak için Ağıralioğlu'nu aradığını ancak "Söyleyeceklerimi paylaştım. Yeni bir şey söylemenin lüzumu da yok sanki. Mazur görün, süreci izlemeye çalışıyorum" yanıtını aldığını aktardı.

NE OLMUŞTU?
Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile yaptığı görüşme sonrası kamera karşısına geçerek şu açıklamaları yapmıştı:
"Siyasi mücadelem içinde partim ve partimin aidiyet duyduğu bu pakt içindeki pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı. İstifam böyle bir duyguyu barındırıyor. Cumhurbaşkanlığı ortak adaylığı iradesine imza atmadım, partimin oldu bitti ile karşı karşıya bırakılıp, emeklerin 3-5 günde heba edilmesine itiraz ettim. Dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim. Adaylığa da başvurmadım. Benim için erdemli olan buydu. Erdemli ve zorunlu olan kısmı şurasıdır, açıklamalarımla partimin mutabık kaldığı siyasi zemini gölgeler haline geldim.
Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz, ölçüsüz kazanmaktansa; mertlikle kaybetmeyi yeğleyen siyasi dili önceledim. Bize dayatılan, bu dayatmanın akabinde memleketin en müstesna makamlarının şantaja maruz kaldığı gerçeğinin beni mecbur ettiği kararı verdim. İYİ Parti ile olan siyasi beraberliğimi nihayete erdiriyorum. Nihayete erdirdiğim şey, İYİ Parti'nin kırmızı çizgisi olarak bildiğim şeyler. Kem söz etmem, arkadaşlarımdır. Haklarını ihlal etmem ama onlara kudret dilerim. Görev değişikliklerinden sonra aldığım tutumlar ortadadır. 3-4 kere görev değişikliğine maruz kaldım, bazılarını basından öğrendim. Kendimi çok değersiz hissettim" ifadelerini kullanmıştı."

PKK'lı terörist Sabri Ok'tan itiraf gibi açıklamalar Gündem Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Recep Cengiz'den skandal sözler! FETÖ'cülere müjde verdi SEÇİM 2023 Seçim takviminde bugün ne var? SEÇİM 2023 Kesin aday listesi Resmi Gazete'de! SEÇİM 2023