İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener istediğini alabildi mi? Altılı masa yeni krizlere gebe mi? DEVA'dan yeni açıklama

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, 3 Mart'ta yaptığı açıklamanın adından dün masaya geri dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istediğini alıp alamadığına ilişkin soruları yanıtladı. Ekmen, "Akşener'in istediğini alıp almaması bizim konumuz değil" derken masanın yeni krizlere gebe olabileceğinin sinyallerini verdi.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 3 Mart'ta yaptığı basın açıklamasıyla altılı masanın 'noter masası' olduğunu vurgulamış, sert sözlerle masayı terk etmişti. Dünkü cumhurbaşkanı adayının son kez görüşüldüğü toplantıya son dakika kararıyla katılan Akşener, adayın Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandığı esnada sergilediği duruşla çok konuşuldu.

Saadet Partisi Genel Merkezi önünde adayın açıklandığı esnada mutsuz bir yüz ifadesi takınan Akşener'den henüz masaya geri dönüşüyle ilgili bir açıklama gelmedi.

Masanın ortaklarından DEVA Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen katıldığı Halk TV yayınında Meral Akşener'in istediğini alıp alamadığını ve masada yeni krizlerin olma ihtimalini değerlendirdi.

"NORMAL DOĞUM SANCILI OLUR"
3 günde yaşananları anektodlarla özetleyen Ekmen şunları kaydetti:
"Bu sancılar doğaldır. Bir arkadaşımın 'doğum sancısı benzetmesi' üzerine de şöyle dedim: Sezaryen ile yapılan doğumlar annede ve çocukta kalıcı izler bırakır en sağlıklı doğum normal olandır. Sancılı olandır. Bu 6 parti de bir anlayışa sahip olsaydı bir parti olurdu.

"SEÇMEN POSİZYONUNU ALDI"
Cuma günü yapılan basın açıklamasından sonra seçmen ve vatandaş pozisyonunu birlikten beraberlikten almamış olsaydı olaylar böyle gelişmezdi.

"KRİZ ÇIKMAYACAĞI KONUSUNDA KİMSE GARANTİ VEREMEZ"
Bundan sonra kriz çıkmayacağı konusunda kimse garanti veremez ama şunun garantisini verebiliriz. Bu sorunu aştığımıza göre her sorunu aşabiliriz. Liderlerde bu esneklik var.

"BİZİM KONUMUZ DEĞİL"
Akşener'in istediğini alıp almaması bizim konumuz değil. Bunlara İYİ Partili arkadaşlar cevap verir ama kat-i şartla oraya oturmayanlar oradaki ortak mutabakata imza attıktan sonra artık burada kimin neyi alıp almadığına değil, bu imzayı attıktan sonraki sonucun ülke için neler vaad ettiğine odaklanmamız gerekiyor."

'HDP'nin ülke bölünsün diye bir demeci var mı?' Gündem Akşener neden mutsuz? SEÇİM 2023 Ersan Şen'den "Cumhurbaşkanı adayı olabilirim" açıklamasının ardından yeni 6'lı masa değerlendirmesi SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu dünya basınında da yer buldu SEÇİM 2023