İlk kez oy kullanacaklara Metaverse evreninde VR gözlükler aracılığıyla gerçekçi bir oy kullanma imkanı

14 Mayıs seçimlerinde 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez oy kullanacak. Oy Birliği Platformu, ilk defa oy kullanacak genç seçmenlere yönelik bir yeniliğe imza attı. Metaverse evreninde VR gözlükler ve joystickler aracılığıyla gerçekçi bir oy kullanma deneyimi sunulacak.

Abone ol

Türkiye 14 Mayıs Pazar günü cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimi için sandığa gidiyor.

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs’ta 64 milyon 113 bin 941 seçmenin oy kullanacağını açıkladı.

GENÇ SEÇMENE KOLAYLIK SAĞLAYACAK ADIM
YSK’nın açıkladığı verilere göre 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez 14 Mayıs’ta oy kullanacak. 

Demokratik süreçlere yenilikçi yaklaşımlar getirmeye devam eden Oy Birliği Platformu, şimdi de özellikle ilk defa oy kullanacak genç seçmenlere yönelik bir adım daha attı.

GERÇEKÇİ BİR OY KULLANMA DENEYİMİ
Platform, Metaverse evreninde VR gözlükler ve joystickler aracılığıyla gerçekçi bir oy kullanma deneyimi sunuyor.

Oy Birliği Platformu, ilk defa oy kullanacak genç seçmenlerin oy verme sürecine hazırlanmalarını ve oy kullanma deneyimini yaşayarak öğrenmelerini hedefleyen bu çalışmayla, demokratik katılımı ve bilinci artırmayı amaçlıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Oy Birliği Platformu'nun Sözcüsü Ömer Şahan, konuyla ilgili ayrıca şunları söyledi:

Gençlerin demokratik süreçlere katılımını teşvik etmek ve onları seçimlerle ilgili bilinçlendirmek, demokrasimizin güçlenmesi için kritik bir adımdır. Metaverse üzerinde gerçekleştirdiğimiz oy kullanma deneyimi, genç seçmenlere interaktif bir şekilde demokratik süreci deneyimleme fırsatı sunuyor.



Erzurum mitingi, Akşener'i hüsrana uğrattı Gündem CHP Pamukkale İlçe Başkanı istifa etti SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı adaylarının TRT'deki konuşma sıraları belli oldu SEÇİM 2023 Muharrem İnce'den Ali Babacan'a olay sözler SEÇİM 2023