İkili görüşmede sürpriz konuşma: Meclis'e giremeyen BBP için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Destici'ye vereceği görev belli oldu

14 Mayıs 2023 seçimleri ilk turda sonuçlanmadı. Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu birçok kişi tarafından sürpriz olmazken 28. dönem milletvekilliği seçiminde çok fazla sürpriz yaşandı. Bunlardan biri de yüzde 0,98 oy alan BBP'nin TBMM'ye hiçbir milletvekili sokamaması oldu. Destici'nin dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sürpriz bir kulis çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda BBP liderine cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi vereceği konuşuluyor.

Abone ol

İstanbul 1. bölgeden milletvekili adayı olan ve seçilemeyen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

"SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİK"
Görüşmeye ilişkin fotoğraf karesi paylaşan Destici, şu mesajı verdi:
"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldik. Öncelikle ilk turu açık ara önde bitirmesinden dolayı şahsım ve camiam adına tebriklerimi ilettim. 14 Mayıs seçimlerini ve 28 Mayıs’ta ikinci turu gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdik. İkinci turu daha yüksek bir farkla kazanacağına olan inancımla başarı dileklerimi bildirdim."

Basına kapalı gerçekleşen Beştepe'deki görüşmede BBP'nin milletvekilliği seçimlerinde aldığı yüzde 0,98'lik oy oranı ve TBMM'ye milletvekili sokamaması sonrası Destici'nin nasıl görevlendirileceğinin konuşulduğu iddia edildi.

Kulislerde konuşulana göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda BBP liderine cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi vereceği düşünülüyor.

CHP nasıl bir politika izleyecek? SEÇİM 2023 Erdoğan tüm ihtimalleri nasıl yendi? Dünya CHP liderine yakın isimden öfke anlarına ilişkin çarpıcı yorum SEÇİM 2023 Halk TV'de konuşan Ümit Özdağ'dan Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması! SEÇİM 2023