İbrahim Kalın: İkinci tur bizim için daha kolay olacak

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi geride kalırken seçimin ikinci tura kalması konusunda AK Parti'den kritik yorum geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Oy farkı çok açık şekilde ortada; 5 puan fark, 2,5 milyon oy farkı var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi… Bütün hususları dikkate aldığımız zaman 2. turun daha rahat olacağını düşünüyoruz" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, A Haber yayınına konuk olarak 2'nci tura kalan seçimlere ilişkin açıklamada bulundu. 

"KENDİ OYLARI KORUYACAK YENİLERİNİ DE EKLEYECEĞİZ"
İkinci turun daha kolay geçeceğinin altını çizen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle 2. tur bizim için çok daha kolay olacak. Arada 5 puan ve 2,5 milyon fark var. Baştan söylemek gerekirse 2. tur bizim için daha kolay olacak. Oy farkı çok açık şekilde ortada; 5 puan fark, 2,5 milyon oy farkı var. Bunun kapanma ihtimali yok gibi… Biz kendi oyları koruduğumuz gibi bunun üzerine Cumhurbaşkanımız yenilerini ekleyecek.

SİNAN OĞAN'IN OYLARI NE OLACAK?
Güven ve istikrar ortamının devam etmesi noktasında Türk milletinin kahir ekseriyeti yüzde 49,5'u Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a oy verdi. Türkiye Yüzyılı perspektifi çerçevesinde bunu devam ettirecektir. Tabi ki Sinan Oğan'ın aldığı oyların nereye gideceği tartışması sürüyor, biz de bunu takip ediyoruz. Orada farklı bir sosyoloji var. Yüzde 5,17 olan kitle o ya bu tarağa gider demek yanlış olur. Tabi ki o kitle de bir çerçevede değerlendirmede bulunacak.

"REHAVETE KAPILMADAN ÇALIŞMAYA DEVAM"
Sinan Oğan istişarelerde bulunacaklarını söyledi, bu çok doğal ama net bir şeyi ortaya koydu. Terörle mesafe mesajı verdi. Yani bütün bu hususları dikkate aldığımız zaman 2. turun daha rahat olacağını düşünüyoruz ama hiçbir şekilde rehavete kapılmadan çalışmaya devam edeceğiz. Hala kritik bir sürecin içerisindeyiz."

Kılıçdaroğlu'ndan ikinci tur mesajı SEÇİM 2023 İnce paylaşımlarına yönelik başlatılan soruşturmada yeni gelişme SEÇİM 2023 İkinci tur seçimleri için nasıl bir yol izlenecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam yanıtlayacak SEÇİM 2023 2. turda başka yerde oy kullanılır mı? SEÇİM 2023