HDP'li Sırrı Sakık'tan ikinci tur mesajı: Seçmenini Kılıçdaroğlu'na destek vermeye çağırdı

14 Mayıs seçimlerinde Yeşil Sol Parti'den Ağrı Milletvekili seçilen Sırrı Sakık, ikinci tur seçimleri için Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek istedi. "Şimdi tekrar hep birlikte sokaklara, yollara çıkacağız. Hep birlikte 28 Mayıs günü sandıklara gideceğiz, sandıklara sahip çıkacağız" diyen Sırrı Sakık, Erzurum mitinginde "Zindanların kapısını açacağız. İmralı'daki tecritin kapısını kıracağız" sözleriyle Millet İttifakı içindeki milliyetçi seçmenin tepkisini çekmişti.

Abone ol

14 Mayıs'ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Ağrı'dan vekil seçilen HDP'li Sırrı Sakık, Kemal Kılıçdaroğlu'na destek tweeti attı.

Altımı masa, 14 Mayıs'ta yüzde 44,88'lik oy oranıyla büyük yenilgiye uğramış, milletvekilliği seçiminde de istenilen başarı elde edilememişti. İttifak, şimdi ikinci tur seçimleri için teröre mesafeli bir dil geliştirme yolunda.

TERÖRDEN UZAK BİR DİL
CHP ve İYİ Partili kurmaylar dillerini değiştirmeye başladı bile. Millet İttifakı kurmayları, İmralı'da bulunan terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a 'terörist' demeye başlarken HDP bu konudaki tavrını gizliyor.

CHP'nin aldığı karara dair şimdilik sessizliğini koruyan HDP'den ikinci tur seçimleri için destek mesajları gelmeye devam ediyor. 

"SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Son olarak Sırrı Sakık, seçmene sandığa gitme çağrısında bulundu. Sakık, çağrısında "Ve şimdi tekrar hep birlikte sokaklara, yollara çıkacağız. Mücadelemizi yıllarca ilmek ilmek dokuduk. Kanımız ve canımızla… Bize yakışan eksiklikleri giderip yola devam etmektir. Hep birlikte 28 Mayıs günü sandıklara gideceğiz, sandıklara sahip çıkacağız. Sonuç ne olursa olsun inançlarımız için mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ZİNDANLARIN KAPISINI AÇACAĞIZ"
Sakık 14 Mayıs öncesi, Erzurum'da düzenlenen mitingde Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda "Zindanların kapısını açacağız" diyerek teröristbaşı Abdullah Öcalan ile Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat'ın serbest kalacağı vaadinde bulunmuştu. 

"İMRALI'DAKİ TECRİTİN KAPISINI KIRACAĞIZ"
100 yıllık cumhuriyeti değiştireceklerini, önümüzdeki dönemin bir özgürlük dönemi olacağını söyleyen HDP'li Sakık, mitingde şu ifadeleri kullanmıştı:
"Şimdi Selahattin'e özgürlük dediniz. Tabii ki biz özgürlük için alanlardayız. Valla gideceğiz, orada mücadele edeceğiz. Zindanların kapısını açacağız. İmralı'daki tecritin kapısını kıracağız. Özgürlükleri hayata geçireceğiz. Arkadaşlarımız özgür olacaklar. İnanıyorum önümüzdeki yerel seçimlerde burada, içeride bulunan Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak, Figen Yüksekdağ, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat ve içerideki on binlerce arkadaşımız özgür olacak ve biz burada size hep beraber hitap edeceğiz buna inanıyorum."

28. DÖNEM AĞRI MİLLETVEKİLLERİ
2023 seçimlerinde CHP'yi destekleme kararı alan HDP, Yeşil Sol Parti'den Ağrı’dan 3 milletvekili çıkardı. Ağrı’dan 28. Dönem için seçilen milletvekilleri isim ve partileri şu şekilde:
RUKEN KİLERCİ – AK Parti
SIRRI SAKIK - Yeşil Sol Parti
NEJLA DEMİR - Yeşil Sol Parti
HEVAL BOZDAĞ - Yeşil Sol Parti

Cumhurbaşkanı adayları ile görüşmeler sonrasında Oğan ve Özdağ'dan kahkahalı paylaşım SEÇİM 2023 "Öcalan'ı serbest bırakmayı aklından geçiren namussuzdur" SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu'nun yeni başdanışmanı bakın kim çıktı! SEÇİM 2023 İYİ Parti seçimden sonra ne yaptı? SEÇİM 2023