HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan tepki çeken çıkış: O gaz, o petrol hepsi seçim için uydurdukları hikayeler

Hükümet seçim öncesi dikkat çeken projeler ortaya koyarken muhalefetin hazımsızlığı artıyor. Son olarak seçimlerde Millet İttifakına destek vereceğini açıklayan HDP'den Karadeniz gazı ve Gabar'da bulunan petrolle ilgili bir çıkış geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar Batman'da düzenlediği mitingde "Her seçim dönemi Karadeniz'den gaz çıkarıyorlar, şimdi de 'Cudi'den petrol çıktı' diyorlar. Yalan zaten, o gaz, petrol, hepsi seçim için uydurdukları hikayeler" dedi. 

Abone ol

Seçimlerde Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklayan HDP'den Karadeniz Gazı ve Gabar'da bulunan petrolle ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi.

"SEÇİM İÇİN UYDURDUKLARI HİKAYELER"
Seçim çalışmaları kapsamında Batman ve Siirt’te düzenlenen mitinglere katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, her seçim dönemi Karadeniz'den gaz çıkarıldığını belirterek, "Şimdi de Cudi'den petrol çıktı diyorlar. Ya petrol burada burada. Buradaki petrolün buradaki halka ne faydası oldu? Buradaki halk bu zenginlikten bir yarar sağlayabildi mi? Hayır. Yalan zaten, o gaz, petrol, hepsi seçim için uydurdukları hikayeler ama var olan zenginlikleri de yine kendilerine, yandaşlarına aktarıyorlar. 14 Mayıs'ta Batman'dan 5 vekil bekliyoruz. Hiç tereddüt etmeyin, asla yanlış yapmayın. Bir tane mühür var. O da Yeşil Sol Parti'nin altına basılacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de önünüze kısa bir pusula gelecek. 4 tane resim var. Orada da nereye oy vereceğinizi biliyorsunuz. Neden vereceğinizi biliyorsunuz. Tek adama karşı oyunuzu basacağınız yeri biliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan İmamoğlu'na yanıt SEÇİM 2023 İmamoğlu, Erzurum'da saldırıya uğradı Gündem Cumhur İttifakı liderleri birlikte poz verdi Gündem Bayraktar mitinge halkın arasından katıldı SEÇİM 2023