Halk TV'de konuşan Ümit Özdağ'dan Cumhurbaşkanlığı seçimi açıklaması! Şartlarımız kabul edilmezse desteklemeyiz

ATA İttifakı üyelerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu hakkında konuştu. Özdağ, "Millet İttifakı mı, Cumhur İttifakı'nı mı destekleyeceksiniz? sorusuna, "Şartlarımızı kabul etmezlerse ikisini de desteklemeyeceğiz" şeklinde cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçiminin kilit ismi konumuna gelen Sinan Oğan'ı destekleyen ATA İttifakı'nın kurucularından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Canlı yayına bağlanan Özdağ, "İki aday belki 'bizim angajmanlarımız var şartlarınızı yerine getiremeyiz' diyecekler. Biz de o zaman kimseyi desteklemiyoruz. diyeceğiz." dedi.

Özdağ, Suriyelilerin ülkesine gönderilmesi hakkında, "Erdoğan'ın ve Kılıçdaroğlu'nun politikaları arasında fark yok. İkisi de gönüllü yollayacağız diyor. Biz yasaya göre diyoruz. Yasa gönüllü demiyor. Savaş bitince dönecekler diyor. Biz gerekirse zorla derken yasadan bahsediyoruz yani." şeklinde konuştu.

Özdağ açıklamalarına şu ifadelerine devam etti;
"Zafer Partisinin zorlamasıyla, halk desteğinin artmasıyla sığınmacılar ülkelerine gönderilmeye başlandı. 50 sene sonra kitaplarda bu yazacak."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Suriyelilerin Türkiye'den gönderilmesi politikasına değindi.

Özdağ yaptığı açıklamada, "İki adayın bana çok yakın olduğunu düşünmüyorum. Kılıçdaroğlu 2021'de Suriyeliler raporu hazırlattı. Bu raporda göç ve entegrasyon kurulu kurulacak Türkiye'de kalacaklar diyordu. 150 sayfalık rapordu. Erdoğan da aynı şekil de ve Suriyelilerin Türkiye'de kalacağı hatta vatandaşlı verileceği belirtiliyordu. Suriyelilerin Türkiye'de kalacağı bir politika hazırlamışlardı. Akşener de o politikanın içindeydi." ifadelerine yer verdi.

İsmail Küçükkaya ile geçmişte yaşadığı bir günün 2023'e nasıl yansıdığını anlatan Özdağ, "Zafer Partisi'nin kurulmasından sonra bütün siyasi partilerin biz de 'Suriyelileri göndereceğiz' noktasına geldi. Ben Gaziantep'te Suriyeliler gidecek dediğimde bana 'devletler politikası' dediler. Şimdi değişti mi, nasıl yolluyorlar?" dedi.

Özdağ, İsmail Küçükkaya'nın "yüzde 5 kim?" sorusuna şu ifadelerle cevap verdi;
"Bir kısım seçmen Ne Erdoğan'a ne de Kılıçdaroğlu'na mümkün değil oy vermeme kararı aldı. Biz aday çıkartmasaydık, bunlar sandığa gitmeyecekti. Bu seçmenin içerisinde bir Zafer Partisi seçmeni var. 2,2 ile sınırlı değil. Çok oyumuz çalındı. Sinan Bey'in de ciddi oyunun çalındığını biliyoruz. Islak imzalarda araştırıyoruz, kimse süre geçti demesin sonra."

ATA İTTİFAKI İÇİN 3 SEÇENEK VAR?
Hangi ittifakın destekleneceği soruna ise Özdağ, "Sinan Bey ve diğer arkadaşlarımızla istişarelerle karar vereceğiz. Tabanımızla da görüşmemiz var. İki ittifakın yetkilileriyle de yapılacak görüşmelerin etkisi olacak. 3 seçeneğimiz var. Millet İttifakı, Cumhur İttifakı ya da ikisi de desteklenmeyecek." şeklinde cevap verdi.

Yurtdışında 2. tur oy verme ne zaman başlıyor? SEÇİM 2023 Bir ilimizde vekil dağılımı değişti SEÇİM 2023 Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği sanılan Oğuzhan Uğur adayını açıkladı SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere 28 Mayıs mesajı SEÇİM 2023