Haberet.com'a özel bomba açıklamalar: İYİ Parti masayı devirmek için oturdu! 5 yıl daha AK Parti'yi kabul etti 2028 seçimlerine hazırlanıyorlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün yaptığı açıklamalarla altılı masayı devirdi. Akşener'in bu hamlesiyle ilgili Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, Haberet Haber Müdürü Cuma Obuz'a özel açıklamalarda bulundu. Bursalı, Akşener ve İYİ Parti'nin masayı bilerek devirdiğini en başından bunu planladığını ifade etti. Orhan Bursalı ayrıca İYİ Parti'nin 5 yıl daha AK Parti hükümetiyle devam etmeyi kabul ettiğini ve 2028'deki seçime hazırlandığını sözlerine ekledi.

Abone ol

Türk siyaseti bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adının dayatıldığını kendilerinin ise Yavaş ve İmamoğlu isimlerini masaya taşıdıklarını belirterek sürece tepki gösterdi. 

Tüm bu süreci Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, Haberet Haber Müdürü Cuma Obuz'a değerlendirdi.

Bursalı, şunları söyledi:

"AKŞENER MASAYI TERK ETMİŞTİR"
"Meral Akşener GİK toplantısı sonrası konuşmasıyla masadan ayrıldığını ilan etti. Ama beni önemsemediler veya kıskaca aldılar sözlerine bakarsanız da dışlandığını düşünebilirsiniz. Ama bence masayı terk etmiştir. Niye 5 kişinin fikri kabul görmüyor da tek kişinin fikri kabul görsün ki gibi bir soru var ortada. Burada Meral Akşener, benim dediğim kabul görmeliydi diyerek masayı terk etmiştir."

Orhan Bursalı "İYİ Parti ne yapacak?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"TEK BAŞINA İKTİDAR İDDİASI VAR"
"İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na katılması çok zor gözüküyor. Çünkü İYİ Parti seçmeni mevcut sisteme tek adam rejimi diyerek en sert karşı çıkan parti. Zaten Akşener’in açıklamalarına bakarsanız daha çok tek başımıza iktidara geleceğiz iddiası var.

"İYİ PARTİ 5 YIL SONRAKİ SEÇİMLERE HAZIRLANIYOR"
Akşener’in FOX TV’deki açıklamalarına bakarsanız orada 5 yıl sonraki seçimlere hazırlandığını görürsünüz. Yani 5 yıl daha bu iktidarın devam edeceğini düşünüyorlar ve bu sürede güçlenerek tek başına iktidara geleceklerini söylüyorlar. Bu açıdan bu kararın bilinçli olarak alındığını düşünüyorum.

"MASANIN DAĞILACAĞINI BİLE BİLE OTURDULAR"
Geriye doğru bir okuma yaptığımda şunu görüyorum; İYİ Parti’nin durmadan masanın dağılacağını bile bile İmamoğlu’nu ve Mansur Yavaş’ı aday göstermek istemesi masada uzlaşma istemediklerinin göstergesiydi. Bile isteye, masayı dağıtmak pahasına bunu yaptı.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN'LA 5 YIL DAHA DEVAM EDEBİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜYORLAR"
Kılıçdaroğlu, bu isimleri reddetti mi evet, belediye başkanları olarak görevlerine devam edeceklerini söyledi mi evet. Buna rağmen İYİ Parti’nin bu isimleri sürekli öne sürerek aday göstermek istemesinin nedeni nedir o zaman? Asla kabul edilmeyecek bir öneride ısrar ettiler. Bu masayı devirmeye yönelik bir harekettir. Böyle bir sonucun olacağını bile bile yaptılar. 5 yıl daha Recep Tayyip Erdoğan ile devam edebiliriz diye düşünüp sonraki seçimde iktidar olmak için çalışmalara başladılar ve masayı devirdiler."

İmamoğlu CHP'den istifa edecek İYİ Parti'nin adayı olacak SEÇİM 2023 CHP belediye başkanlarına baskı yapıyor SEÇİM 2023 İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı için afiş hazırlattı Gündem Altılı Masa Dağıldı, Şimdi Ne Olacak? I Buket Aydın ile Haftalık Gündem