Gazeteci Abdülkadir Selvi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce görüşmesini yazdı

Geçtiğimiz gün Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce görüşmesinin tarihi ve saati duyuruldu. Bugüne işaret edilen görüşmenin perde arkasını Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi kaleme aldı. Selvi yazısında "Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’den adaylıktan çekilmesini ve kendisini desteklemesini isteyecek" dedi.

Abone ol

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşme talebinde bulunduğunu bildirdi.

Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır'a konuşan Kılıçdaroğlu, "Görüşme talebi bizden gitti. Yarın büyük olasılıklıkla görüşeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce görüşmesi bugün saat 17.00'de Memleket Partisi'nde gerçekleşecek.

KILIÇDAROĞLU İLE İNCE NE GÖRÜŞECEK?
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi kaleme aldı. Selvi yazısında "Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’den adaylıktan çekilmesini ve kendisini desteklemesini isteyecek" dedi.

Selvi yazısında şu ifadelere yer verdi:

Muharrem İnce kendisi kazanamasa da kaybettirebilir. O nedenle Muharrem İnce’nin kararı Kılıçdaroğlu’nun kaderini belirleyecek. Muharrem İnce’yle daha önce konuştuğumda, “Genel başkanlığımı yaptı. Ağabeyimdir. Ben CHP kültürü ile yetişmiş bir insanım” demişti.

Kılıçdaroğlu elbette ki Muharrem İnce’den adaylıktan çekilmesini ve kendisini desteklemesini isteyecek. İnce, müzakereye açık olduğunu ifade etmişti. Kapıyı kapatmamıştı. Ama bu Kılıçdaroğlu’nun hangi önerilerle geleceğine bağlı. Eğer Kılıçdaroğlu üzerindeki mahalle baskısını hafifletmek ve İnce’yi muhalif kesimde zor durumda bırakmak için bu görüşmeyi yaparsa kendisi kaybeder. Ama ciddi önerilerle gelirse CHP ile Memleket Partisi arasında müzakere masası kurulabilir.

MHP seçime kendi amblemi ve adaylarıyla girecek SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce yarın görüşecek SEÇİM 2023 Şentop'tan 3. kez adaylık açıklaması SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu'ndan yeni gaf SEÇİM 2023