Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu: 2,5 milyar liralık bakım ihalesine karşın metrobüs 5 bin 548 kez arıza yapmış

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu katıldığı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlayarak İstanbul'un trafik sorununa ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göksu, "Bunların döneminde metrobüs 5 bin 548 kez arıza yapmış" diyerek  Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a sırtını döndüğünü ifade etti.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu katıldığı Haber Global yayınında İstanbul'un sorunları değerlendirmelerde bulundu.

"İstanbul'da yönetim kuraklığı var" diyen Göksu, İstanbul'da ulaşımda yaşanan sorunlar konusunda dünyada birinci sırada yer aldığını belirterek "Yeni ulaşım aksları yapmazsanız sonuç bu oluyor" dedi.

"30 KM OLAN ULAŞIM HIZI 2021'DE 24 KM'YE DÜŞTÜ"
Göksu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
"İstanbul'un geldiği nokta, 2018 yılında trafik hızı 30 km. 2021'de 24 km'ye döndü. Aslında 2019 yılında yerel seçimler kampanyasında Binali Yıldırım güzel bir şey demişti, hızı artırabilirim, demişti. Bu söylediğim oranlar İBB Başkanının yüzüne ve CHP'nin yüzüne söylenmiş rakamlar. İstediği kanalda olmak üzere, tetikçi medya var onlar da olsun, ben bunları tartışmaya hazırım. 

"2 TEMEL MESELEDEN BİRİ ULAŞIM"
İstanbul'da 2 temel mesele var. AK Parti bu şehrin altyapı sorununu çözdü. Çözülmesi gereken deprem, iyileştirilmesi gereken ulaşım meselesi. Ulaşımda taş taş üstüne konması bu şehir geriye gider. Bu şehri ulaşımda olduğu gibi istihdamda da üretimde de geri götürürsünüz. Bunlar için temel gerekliliktir. 

"2,5 MİLYAR LİRALIK BAKIM İHALESİ: 5 BİN 548 ARIZA"
Bunların döneminde metrobüs 5 bin 548 kez arıza yapmış. Hiçbir tecrübesi olmayan firmaya önce yeterlilik oluşturuldu sonra bütün bakım ihaleleri bu firmaya verildi. Yaklaşık 2 buçuk milyar. Bu firma, CHP'nin mali müşavir olduğu firma, 2,5 milyar liralık bakım ihalesi aldı. 

"İMAMOĞLU İÇİN İBB, 318 MİLYAR TL'LİK BÜTÇESİ OLAN BİR REKLAM AJANSI"
İBB Başkanı İstanbul'a sırtını dönmüş durumda. Sadece İBB'yi kariyer planlama merkezi olarak görüyor, İBB'nin bütçesiyle ilgileniyor. 318 milyar TL. İBB Başkanı için İBB, 318 milyar TL'lik bütçesi olan bir reklam ajansı. Bugüne kadar kullanılan bütçe, 640 milyar. 2023'ün bitmesine kaç ay kaldı, 8 ay var. Bittiğinde 640 milyarlık ne gösterilecek İstanbul'a? İlk defa kendi adıyla proje bitirmemiş bir belediye dönemi olacak İBB tarihinde."

İlk kez oy kullanacaklara Metaverse evreninde gerçekçi bir deneyim SEÇİM 2023 Erzurum mitingi, Akşener'i hüsrana uğrattı Gündem CHP Pamukkale İlçe Başkanı istifa etti SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı adaylarının TRT'deki konuşma sıraları belli oldu SEÇİM 2023