İmamoğlu'ndan dikkat çeken açıklama: Camide dördüncü sınıfa giden çocuklar bana terörist misiniz dedi

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Seçim dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu'nun, "Camide dördüncü sınıfa giden çocuklar bana terörist misiniz anlamına gelecek sorular sordu" şeklindeki ifadeleriyle dikkat çekti.

Abone ol

14 Mayıs'ta gerçekleşen Cumhurbaşkanı Seçimi'nde 50+1 koşulunun gerçekleşmemesi nedeniyle halk 28 Mayıs Pazar günü ikinci tur seçimleri için tekrardan sandık başına geçecek.

İkinci tur seçimlerine son 8 gün kala, siyasi arenada büyük bir heyecan oluşurken aynı zamanda ittifaklar çalışmalarını hızlandırdı.

Bu kapsamda, ccanlı yayın programına katılan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme ve seçimlere dair açıklamalar yaptı.

İmamoğlu, seçim gününe ilişkin yaptığı konuşmalarda, beklentilerinden daha düşük oy oranına sahip olduklarını belirtirken, bunun nedeninin Millet İttifakı'nın atılan 'iftira ve yalanlar' olduğunu dile getirdi. İttifakın, terör örgütü siyasi ayağı HDP ile iş birliği yaptığı söylemlerinin seçim sonuçlarını etkilediğini söyleyen İmamoğlu "Yalan konuşmayı da iftira atmayı da bilmiyoruz. Bu yalan ve iftiralar peşi sıra dizildi." dedi.

Ancak en dikkat çeken ifadelerinden biri, camide dördüncü sınıfa giden çocukların kendisine "terörist misiniz?" şeklinde sorular sorduğunu aktarması oldu. İmamoğlu, dikkat çeken o anısını şu ifadelerle anlattı:

İftiralar bizi, olmamız gerekenden 3-4 puan aşağıya çekti. Bunları konuşmaktan utanıyorum. Camide dördüncü sınıfa giden çocuklar bana terörist misiniz anlamına gelecek sorular sordu.
Kütahya'da ikinci tur gerginliği SEÇİM 2023 Sinan Oğan kararını ne zaman açıklayacak? SEÇİM 2023 Bakan Çavuşoğlu: Tek tek evlere gidip tehdit ediyorlar Gündem Bakan Soylu ilk kez açıkladı: Seçim gecesi PKK talimat verdi SEÇİM 2023