DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Bebecan' çıkışına jet yanıt

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Afyonkarahisar mitinginde kendisine "IMF'nin başkanına dedim ki; Adamlarınızı gönderiyorsunuz, bu adamlar geliyor. Bizden taksitleri alıyor mu? Alıyor, taksitleri alırsınız ama Türkiye'yi yönetemezsiniz. Türkiye'yi ben yönetirim ben. Yanımızda olan kimdi Bebecan. Şimdi atıyor tutuyor ah zavallı" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Abone ol

Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı ortağı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın AK Partili olduğu yılları hatırlatarak şunları kaydetti:

"ŞİMDİ ATIYOR TUTUYOR AH ZAVALLI"
"Bu kardeşiniz Başbakan olduğunda Davos'ta IMF'in başkanı ile görüşme yapıyoruz. Şu anda masanın etrafında olan birisi daha vardı. O zaman ekonomi ile ilgileniyordu. Ona da o görevi vermiştik kim olduğunu anladınız değil mi? Yanımda ve IMF'nin başkanına dedim ki; Adamlarınızı gönderiyorsunuz, bu adamlar geliyor. Bizden taksitleri alıyor mu? Alıyor, taksitleri alırsınız ama Türkiye'yi yönetemezsiniz. Türkiye'yi ben yönetirim ben. Yanımızda olan kimdi Bebecan. Şimdi atıyor tutuyor ah zavallı.

"2013'TEN SONRA BİZİM IMF İLE İŞİMİZ YOK"
Ve 2013 yılına kadar biz IMF ile yürüdük. 2013'te bütün ödemeleri bitirdik ve IMF ile yolları ayırdık. İşte AK Parti budur. Bize ne dediler? Bu bay bay Kemal'in adamları, İyi Parti'nin adamları. Bunlar otellerde görüşme yaptılar. IMF'den yardım almanız, borç almanız lazım dediler ki Türkiye ekonomisini düzeltsin. Almadık, ne oldu? Biz yola yürüdük mü? Herhangi bir şey oldu mu? Eyvallah ve 2013'ten sonra bizim IMF ile ilişkimiz yok. Peki o zaman Merkez Bankamızın rezervi neydi? 27,5 milyar dolar. Peki şimdi elhamdülillah üç haneli rakamlara geçtik."

BABACAN'DAN ERDOĞAN'A YANIT
Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt gecikmedi. Twitter adresi üzerinden 'Bebecan' çıkışına grafiklerle cevap veren Babacan şu ifadeleri kullandı:
"Genç arkadaşlarım, yaşınız sebebiyle size takma ad takıp sizi itibarsızlaştırmaya çalışanlar olabilir; onlara en iyi cevabınız yaptığınız iş olacaktır. Bana “Bebecan” diyenler bugün hâlâ bizim dönemin ekonomik mirasıyla övünüyor. Ayinemiz grafiktir bizim, lafa gerek yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 yıl sonra yeniden Afyon'da start verdi SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Zafer Meydanı'ndan önemli açıklamalar Gündem M.A.M. yayınına katılan İnce'ye reklam şoku SEÇİM 2023 HDP bayram sonrasını işaret etti SEÇİM 2023