Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu'dan, Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabıyla basmasıyla ilgili ilk açıklama

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadenin üzerine ayakkabı ile basması siyaset gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Konuya ilişkin Millet İttifakı ortaklarından Gelecek Partisi ile Saadet Partisi'nin ne diyeceği merak ediliyordu. Dün Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu farklı yayınlarda konuya ilişkin ilk kez konuştu. Karamollaoğlu, "Benim gündemime hiç girmedi" derken Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun seccadeye bilinçli bir şekilde basmadığını savundu.

Abone ol

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ve Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadenin üzerine ayakkabı ile basması hakkında ne diyeceği merak ediliyordu. İttifakın muhafazakar ortakları suskunluğunu bozdu. İki lider ayrı yayınlarda konuya ilişkin soruları yanıtladı.

"BİLİNÇLİ BASTIĞINA İNANACAK BİR TEK KİŞİYİ BİLE BULAMAZSINIZ"
Ahmet Davutoğlu, Karar TV'deki yayında konuya ilişkin, "Türkiye'de Sayın Kılıçdaroğlu'nun o seccadeye ayakkabısıyla bilinçli bir şekilde bastığına inanacak aklı başında bir tek kişi bulamazsınız. Kılıçdaroğlu'nun niyeti o seccadeye basarak seccadeye hakaret etmek mi? Hadi Kılıçdaroğlu'nun dine saygısına inanmadınız da aklını da mı kaybetti? Türkiye'de bir siyasetçi seçim öncesinde böyle bir şey yapar mı?" ifadelerini kullandı.

"BEN TAMAMINI ACZİYET OLARAK GÖRÜYORUM"
Karamolloğlu ise Sözcü TV canlı yayınında soruları yanıtladı. Yaşanan hadisenin iktidarın eleştiri argümanı haline geldiğini belirten Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Ben tamamını acziyet olarak görüyorum. Kendi acziyetlerini örtebilmek için seccade onların önüne bir kurtarıcı mesele olarak geldi. Dönüp dolaşıp 'seccade' diyecekler. Bundan sonra seçime kadar vazgeçmeyecekler. Bu işe yaramaz. İnadına "Ben AK Parti'yi destekleyeceğim" diyorsa o insanlar bunu kullanmakta tereddüt etmezler.

"BENİM GÜNDEMİME HİÇ GİRMEDİ"
Kendi dertlerine derman arayan insanlar çözümü arayan insanlar buna itibar etmezler. Yanlışlıkla, kendisi özür dileyen bir kişinin seccadeye basmış olması mı Türkiye'nin problemlerini çözecek. Veya ibadete İslam'a itibarın böyle mi arttığını göreceğiz? Benim gündemime hiç girmedi. Benim açımdan önemli değil."

Davutoğlu'ndan ‘muhafazakar’ vekil itirazı SEÇİM 2023 Gençlerin yüzde kaçı sandığı gidecek? SEÇİM 2023 Perinçek'ten Muharrem İnce'ye: Dans yarışlarına girsin SEÇİM 2023 Muharrem İnce'den Doğu Perinçek'e yanıt: Bu büyük sırrı kulağına Erdoğan mı fısıldadı? SEÇİM 2023