Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi anketlerde Erdoğan-Kılıçdaroğlu yarışı! Kim önde? Abdulkadir Selvi'den flaş ifade; O anketleri çöpe atın!

Cumhurbaşkanlığı seçimine 2 haftadan kısa bir süre kalırken anket şirketlerinden farklı iddialar gelmeye devam ediyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar'ın sonuçlarını köşesine taşıyarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda seçimi kazanma ihtimalini değerlendirdi. İşte Optimar'ın anket sonuçları ve Selvi'nin çarpıcı analizi...

Abone ol

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Optimar'ın seçim anketi sonuçlarını köşesine taşıdı.

"Kılıçdaroğlu ile Erdoğan arasında 10 puan fark olduğunu iddia eden anketleri çöpe atın." ifadelerine yer veren Selvi, çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

OPTİMAR’IN ANKETİ

Hilmi Daşdemir’in başkanı olduğu Optimar’ın 25-28 Nisan tarihleri arasında 3 bin 5 kişi üzerinde yaptığı araştırma önemli ipuçları veriyor.

Muharrem İnce ve Sinan Oğan da var ama 'Cumhurbaşkanlığı seçimi' Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında geçiyor.

ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU

Optimar’ın “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 51.4’ü Erdoğan yanıtını verirken, Kılıçdaroğlu diyenlerin oranı ise yüzde 48.6 çıkıyor. 

Erdoğan böylece 2018 yılında seçimi kazandığı sonuca yaklaşmış gözüküyor.

4 ADAYLI TABLO

Cumhurbaşkanı adaylarının dördü de sorulduğunda ise anketten şöyle bir sonuç çıkıyor.

Erdoğan yüzde 48.6

Kılıçdaroğlu yüzde 44.1

İnce yüzde 4.3

Oğan yüzde 3

Bu verilerle tırmanışını sürdüren Erdoğan, birinci tur için gerekli olan yüzde 50 oy oranına yaklaşırken, Kılıçdaroğlu yüzde 45 bandına yaklaşmış gözüküyor. Muharrem İnce küçük bir gerileme ile yüzde 4.3’te kalırken, Sinan Oğan oylarını yüzde 3’e yükseltmeyi başarmış durumda.

OPTİMAR'IN 2018 BAŞARISI

24 Haziran 2018 Milletvekili seçimleri öncesinde de bir anket yapan Optimar, seçim sonrasında anket sonuçlarındaki başarısıyla dikkat çekmişti.

Yurt dışında oy verme işlemi sürüyor SEÇİM 2023 Akşener: PKK ile yapılacak şey mücadeledir SEÇİM 2023 Yurt dışında 697 bin 577 seçmen oy kullandı SEÇİM 2023 Muharrem İnce: Seçimden sonra istifa edecek SEÇİM 2023