Cumhurbaşkanı Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasını böyle eleştirdi: "Kandil'e, Pensilvanya'ya bahar getirecekler

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhalefetin seçim kampanyası üzerinden HDP ile yaptığı görüşmeyi gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi sana söz baharlar gelecek diyenler ancak Kandil'e, Pensilvanya'ya bahar getirebilir" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasını eleştirdi. CHP-HDP görüşmesine atıfta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi sana söz baharlar gelecek diyenler ancak Kandil'e, Pensilvanya'ya bahar getirebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KOLTUKLARININ ALTINA ALAN..."
"Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yardımcılıkların, bakanlıkların, milletvekilliklerinin 'Ne vereyim abime' şeklinde bir işporta tezgahına dönüştürülmesinden rahatsızız. At pazarlığına dönüştürmek pespayeliktir. Terör örgütlerinin koltuklarının altına alan siyaset anlayışını reddediyoruz. Siyasi cambazlıklarla terör örgütlerinin meşru bir aktör gibi sunulmasını kabul etmiyoruz.

Ana muhalefetin başındaki zat terör örgütünü nasıl tanımlıyor, arkadaşları nasıl tanımlıyor. Yavru muhalefet o da nasıl tanımlıyor. Biz bunları seçime kadar milletimize teker teker anlatacağız. Başka çare yok. Hiçbir siyasi parti terör örgütleriyle arasındaki mesafeyi belirlemeden meşruiyet tartışmasını aşamaz.

KILIÇDAROĞLU'NA DEMİRTAŞ TEPKİSİ
Normal şartlarda bu partiyi, terör örgütüyle arasına mesafe koymaya davet etmesi gereken CHP'nin aynı noktaya yönelmesi demokrasimiz için endişe verici. Parlamentoda ziyaret eden ana muhalefet partisi değil mi? Onlarla gizli kapılar arasında neleri görüştü, neleri vadetti, nelerin pazarlığını yaptı.

Biz geçmişte ülkemizin 40 yıllık yarası terör meselesini çözmek için yapılacak her şeyi yaptık. Terörle mücadeleyi ta Cudi'de, Tendürek'te, Besler'de en güçlü şekilde veren bizim iktidarımızdır. Onları mezara biz gömdük. Ana muhalefetin başı ne diyor, 'Demirtaş'ı çıkaracağız' diyor. Diyarbakır'da 251 yavrumuzun ölümüne neden olan bu değil mi? Onların ölümüne sebep olan, ülkemizin bunu kalkıp da içeri alması karşısında sen nasıl hala dışarı çıkarmaktan yana adımını atarsın.

PKK terör örgütü ve Suriye'deki kolu tercihini silahtan, bölücülükten, çukur siyasetinden yana kullandı. Tehditleri kaynağında yok etmeye başlayarak, bunun gerisinde çözüm iradesi olduğunu gösterdik. FETÖ terör örgütü de ihanetinin bedelini hukuk önünde ödedi, ödüyor ve ödeyecek. Türkiye için bu meseleler artık kapanmıştır. Devletimiz ve milletimizin kırmızı çizgisi olan bu hususlar seçimlere kurban edilemez.

CHP'NİN SEÇİM SLOGANI
Şimdi sana söz baharlar gelecek diyenler ancak Kandil'e, Pensilvanya'ya bahar getirebilir. Bunların baharı da milletimiz için kara kıştan beter felakettir. Tarihe not düşmek adına biz ikazımızı tekrar ifade ediyoruz. Seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz."

Son dakika! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığında engel yok Gündem Fazıl Say'dan görülmemiş 'R' SEÇİM 2023 Akşener'den kritik açıklamalar SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBP'yi ziyaret etti SEÇİM 2023