Çifte vatandaşlığın ya da oy kullanma hakkının iptal edilmesini talep etmişti! Belçikalı Bakan Demir’e Ankara'dan art arda tepkiler

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Belçikalı Bakan Zuhal Demir'in skandal açıklamalarına tepki gösterdi. Çelik, "Cumhurbaşkanımıza oy vermiş yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı hedef almış. Bu açıklamayı şiddetle kınıyoruz" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Buna en güzel cevabı yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız verecektir" ifadeleriyle Demir'e tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili için yapılan 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı açık ara önde tamamlayarak Meclis'teki çoğunluğu el etti. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar yüzde 50+1 oy oranını yakalayamadığı için seçim ikinci tura kaldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE AK PARTİ'YE REKOR OY
Belçika, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye en çok oyun çıktığı Avrupa ülkelerinden biri oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye rekor oyun çıktığı Belçika'da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapan Zuhal Demir, skandal ifadelere imza attı.

"ÇİFTE VATANDAŞLIK KALDIRILSIN"
Demir, çifte vatandaşlığın ya da oy kullanma hakkının iptal edilmesi çağrısında bulundu. Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Erdoğan, Flaman bölgesinde Türkiye'de olduğundan çok daha popüler. Yüzde 72 oranında oy aldı. Avrupalı Türkler bir nevi seçim dopingi yapıyor. Türklerin Flaman bölgesinde beyin yıkamasını durdurmanın tek yolu, Erdoğan'a oy vermeyi imkansız kılmaktır" dedi. 

"AVRUPA FAŞİSTLERİNİN DİLİNİ KULLANMASI VAHİMDİR"
Demir'in bu sözlerine Ankara'dan tepki gecikmedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Demir'e tepki gösterdi.

Demir'in açıklamalarını şiddetle kınadıklarını belirten Çelik, "AB ülkesinde bakan olmuş birinin, Avrupa faşistlerinin dilini kullanması vahimdir. Tüm vatandaşlarımız çok yakında bu çarpık zihniyete cevabı bir kere daha sandıkta verecektir. Cumhurbaşkanımızın bu çarpık zihniyetle mücadelesini iyi bilen vatandaşlarımız, daha güçlü şekilde Cumhurbaşkanımıza destek vererek bu zihniyete de hakettiği dersi verecektir" ifadelerini kullandı.

"İZAN VE ÖLÇÜYÜ KAYBETTİLER"
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Belçikalı Bakan Zuhal Demir’in yurtdışındaki yaşayan Türk vatandaşları hakkında söylediklerine ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

Kalın, "Cumhurbaşkanımıza oy verdiği için yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını ellerinden almayı önerecek kadar izan ve ölçüyü kaybettiler. Bunu bir AB ülkesinde bakan olmuş bir kişi söylüyor. Takdiri size bırakıyorum. Buna en güzel cevabı yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız verecektir" dedi.

YSK'dan seçmen kararı SEÇİM 2023 Millet İttifakı'nda bir bakanlık için Eski Genel Kurmay Başkanı düşünülüyor SEÇİM 2023 CHP'de Onursal Adıgüzel'in yerine geçecek isim belli oldu SEÇİM 2023 ABD merkezli Newsweek'ten 'diktatör' söylemlerine ders niteliğinde cevap SEÇİM 2023