CHP'de Onursal Adıgüzel'in yerine Barış Çelik atandı!

CHP'de Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Onursal Adıgüzel’in yerine Devrim Barış Çelik getirildi.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimin hemen ertesinde Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Onursal Adıgüzel'i görevden aldı. Kararı "Seçim sürecine zarar vermemek adına görevimden ayrılıyorum" sözleriyle doğrulayan Adıgüzel'den boşalan koltuğa geçecek isim netleşti.

15 MAYIS'TA İSTİFA ETTİ
CHP'nin 2018, 2019 ve 2023 seçimlerinde de kullandığı seçim takip sisteminin arkasındaki isim olduğu bilinen, CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, kendisine yönelik eleştirilerin ardından 15 Mayıs'ta istifasını sunmuştu. 

"SEÇİM SÜRECİNE ZARAR VERMEMEK ADINA"
Adıgüzel, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamı sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum" ifadelerine yer vermişti. 

ADIGÜZEL’İN YERİNE DEVRİM BARIŞ ÇELİK GETİRİLDİ
Hürriyet'in haberine göre mevcutta CHP Parti Meclisi üyesi olan Devrim Barış Çelik, bundan sonraki süreçte Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacak. İzmir'den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Çelik, MYK'da yer alacak.

Öte yandan Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu seçim kampanyasını yürüten şirket ile yollarını ayırmıştı. Şimdi yeni bir şirketle anlaşma yapılması bekleniyor.

DEVRİM BARIŞ ÇELİK KİMDİR? 
28'inci dönem İzmir birinci bölge milletvekili adayı Devrim Barış Çelik, 1978 Kayseri doğumlu. 

Ailesinin tayini nedeniyle ilkokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamlayan Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi, İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezunu. 

Ankara Üniversitesi'nda Siyasal Davranış Bilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayan Çelik, üniversite yıllarından itibaren pazar, piyasa ve kamuoyu araştırmaları yapan kuruluşlarda ve araştırma merkezlerinde çalıştı. 

Seçim coğrafyası, sosyal-siyasal araştırmalar, seçmen davranışı, siyasal iletişim, seçim hukuku akademik ilgi alanları olan Çelik, üniversitelerde siyaset bilimi, siyaset psikolojisi ve siyasal davranış alanında dersler verdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları’nda başladığı siyasete, Parti Okulu eğitmeni olarak devam etti.

CHP Genel Merkezi’nde seçim bildirgeleri, kampanya ve seçim stratejileri hazırlama komisyonlarında çalıştı.

CHP'nin 37'nci Olağan Kurultayı'nda "Parti Meclisi Üyesi" seçilen Devrim Barış Çelik, "Doğu ve Güneydoğu/Doğu Masası Koordinatörü" ve "Saha Çözüm Masası Koordinatörü" görevlerini yürüttü. 

ABD merkezli Newsweek'ten 'diktatör' söylemlerine ders niteliğinde cevap SEÇİM 2023 Eskişehirspor taraftarından yerli ve milli otomobil Togg'a çirkin saldırı! SEÇİM 2023 Ahmet Davutoğlu, ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile görüştü SEÇİM 2023 "Ya bırakın ya da kendi aranızda bu işi halledin" SEÇİM 2023