CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'dan HDP mesajı: Ülkeyi beraber yöneteceğiz

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, katıldığı bir yayında CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemleri üzerinden HDP ile yol yürüyecekleri mesajını verdi. Daha önce de PKK ile bir müzakere sürecine gireceklerini dile getiren Tanrıkulu, "Dayanışma içerisindeyiz. Ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin. Genel Başkanımız da böyle söylüyor" dedi.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Amed TV ekranlarından halka seslendi. 

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP ile görüşmesi sonrası HDP'nin aday çıkarmayacağını duyurması ve verilen Kandil mesajlarını değerlendiren Tanrıkulu, CHP'nin HDP ile yol yürüyeceği mesajını verdi.

"ÜLKEYİ BERABER YÖNETECEĞİZ"
'Ülkeyi dostlarımızla yöneteceğiz' diyen Tanrıkulu şunları kaydetti:
"Dayanışma içerisindeyiz. Ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin. Genel Başkanımız bunu son kurultayında çok net söyledi. Şunu söyledi: 'Bundan sonraki yolumuzu dostlarımızla yürüyeceğiz ve dostlarımızla beraber iktidar olacağız, ülkeyi yöneteceğiz.'
Dostlarımız kavramını siyasi partiye indirgemek sınırlayıcı bir şeydir. Dostlarımız özenle seçilmiş bir kavramdır."

PKK İLE MÜZAKERE MESAJI
Tanrıkulu geçtiğimiz gün de Halk TV ekranlarında PKK'ya silah bıraktıracaklarını söyleyerek "müzakere edeceklerinin" altını çizmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete 'genel af' tepkisi SEÇİM 2023 Seçim ikinci tura kalır mı? SEÇİM 2023 Sinan Oğan 'vatandaşlık' konusunu gündeme getirmişti! Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yanıt geldi SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefetin vaatlerini böyle ti'ye aldı SEÇİM 2023