CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP heyeti görüşmesi 6 ay önce başladı: Arka kapı diplomasisini Sezgin Tanrıkulu yürütüyordu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hafta başında HDP heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi. 1 saat süren görüşme sonrası her iki taraf da çeşitli açıklamalarda bulundu. HDP'nin geçtiğimiz gün aday çıkarmayacaklarını duyurması Kılıçdaroğlu ile HDP görüşmesinin olumlu geçtiğinin habercisiydi. Yaşananlara ilişkin bir yazı kaleme alan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi 'Kılıçdaroğlu, HDP ile 6 ay önce anlaştı' dedi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu hafta başında HDP heyeti ile bir görüşme gerçekleştirdi. 1 saat süren görüşme sonrası her iki taraf da çeşitli açıklamalarda bulundu.

BU KAVGAYI BİTİRECEĞİZ
"Kayyum uygulamasının doğru olmadığını ilettik. Kürt sorununun çözüm merkezi TBMM'dir. Kucaklaşmak varken bu kavga neden? Bu kavgayı bitireceğiz. 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak bu kavgayı bitireceğim. 

DEVLETE ÇİFTE STANDART YAKIŞMAZ
Meclis'te Kürtçe konuşulduğunda 'bilinmeyen dil' deniliyor. TRT'nin TRT Kürdi diye bir kanalı var. Nasıl oluyor da 'bilinmeyen dil' diye yazıyorsunuz. Vicdan sahibi herkese soruyorum: devlete çifte standart yakışmaz. Herkese saygı göstereceksiniz. Devletin resmi dili Türkçe'dir ama siz çifte standart yapamazsınız. 

Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi sonrası İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu zehir zemberek açıklamalar yaparak masaya da Kılıçdaroğlu'nun adaylığına da resti çekti.

KILIÇDAROĞLU, HDP İLE 6 AY ÖNCE ANLAŞTI
Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugün kaleme aldığı 'Kılıçdaroğlu, HDP ile 6 ay önce anlaştı' yazısında Kılıçdaroğlu-HDP görüşmesinin detaylarını anlattı.

Selvi yaşananları şöyle özetledi:

CHP’de arka kapı diplomasisini Sezgin Tanrıkulu yürütüyordu. Devrede bölgeden bazı işadamları vardı. Görüşme trafiği sadece CHP ile HDP arasında yürümüyordu. Kandil devredeydi. Bu süreçte Selahattin Demirtaş ve HDP’de önemli bir rol üstlendi. Mithat Sancar ve Pervin Buldan, CHP Genel Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ettiklerinde Meral Akşener ile Mansur Yavaş aday olduğu takdirde desteklemeyeceklerini ama Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu aday olursa destekleyeceklerini bildirmişlerdi. Kılıçdaroğlu onu bildiği için HDP’yi Meclis’te ziyaret ettikten sonra ağzı kulaklarındaydı. Kılıçdaroğlu, HDP ile mutabakatın sürdüğünü görmekten dolayı mutluydu. İş 6 ay önce bitmişti. Sadece zamanı geldiği için şimdi ilan edildi.

Kandil’deki PKK’nın bir numaralı yöneticisi Murat Karayılan, “14 Mayıs’ta sadece cumhurbaşkanı değil, sistem değişecek” diyerek zaten günler öncesinden mesajı vermişti.

Kabineden 17 isim aday oluyor SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan: HDP aday çıkarmayarak masaya oturdu SEÇİM 2023 Fatih Erbakan: AK Parti mutabakata imza atmak istemedi Gündem Binali Yıldırım hamlesini son dakikada yaptı SEÇİM 2023