CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'in 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması kafaları karıştırdı: Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ne diyecek?
6'lı masa birçok tartışmanın ardından cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Saadet Partisi binası önünde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı ilan edildi. Kılıçdaroğlu'nun duyurulmasının ardından CHP kanadından 'İstanbul Sözleşmesi' seçildiğimiz gün hayata geçecek açıklaması geldi. Açıklama sonrası gözler Karamollaoğlu ve tabanının bu duruma nasıl yanıt vereceğine çevrildi...
Millet İttifakı'nın toplantısı yeniden 6 siyasi partinin katılımıyla yapıldı.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı.
Yaklaşık 4,5 saat süren toplantı sonrası 6 lider açıklama yapmak üzere Saadet Partisi Genel Merkezi önüne geldi. Toplantı sonrasında kalabalığa Kılıçdaroğlu'nun aday olduğu duyuruldu.
CHP'DEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ AÇIKLAMASI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında gündeme dair merak edilenleri yanıtladı.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ÇIKIŞI
CHP'li Erkek burada yaptığı açıklamasında "Seçim zaferi sonrası ilk 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi yürürlüğe girecek" dedi.
Erkek'in İstanbul Sözleşmesi açıklamasından sonra herkes Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ne diyeceğini merak etti.
2 YIL ÖNCE İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ HEDEF ALMIŞTI
Karamollaoğlu 2 yıl önce yaptığı açıklamasında İstanbul Sözleşmesi ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunmuştu.
Karamollaoğlu konuya ilişkin şu sözleri kullanmıştı:
Son zamanlarda ülkemizde kadına karşı şiddette bir artış gözlemeye başladık. Son 15 yılın rakamları ortaya atıldığında bu şiddetin 10 misline adar arttığına şahit oluyoruz.
Bu bizim için kanayan yaradır. Bu kanayan yarayı durdurmak için bizler gerekli adımları atmakla mükellefiz. Biz ülkemizde kadına şiddetin olağan bir hadise olarak görülmesini istemiyoruz. Sadece kanun yaparak, sadece hukuki düzenlemelerle bu konunun üstesinden gelmek mümkün değil. Kanunlar çıkardık, İstanbul Sözleşmesi'ni kabul etti Türkiye. Ne oldu? Kadına şiddet 10 misli arttı. Sadece kanunlar çıkararak değil toplumda gerekli adımları atmalıyız. Aileyi korumadan kadına şiddeti önleyemezsiniz. Aile toplumun çekirdeği temeli.