Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt'tan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na liste eleştirisi

14 Mayıs seçimlerine ilişkin hazırlanan CHP listeleri parti destekçileri tarafından eleştiri ile karşılandı. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu'nu listeler konusunda topa tutarken, 30'a yakın Atatürkçü vekil adayının hiçbirine listelerde yer verilmediğinin altını çizdi.

Abone ol

6'lı masada Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sonrası son günlerde yaşanan liste krizi büyük bir patlak verirken Saadet, DEVA, Gelecek ve Demokrat Parti seçimlere CHP listesinden girme kararı aldı.

CHP tabanından olmayan bu partilerin CHP listelerinden seçime girmesi parti içindeki Cumhuriyetçileri rahatsız ederken özellikle FETÖ ve PKK yanlısı isimlerin listeye alınması büyük tepki topladı.

SADULLAH ERGİN TEPKİSİ DİNMİYOR
Kılıçdaroğlu 2010 yılındaki bir grup konuşmasında "Bu ülkenin talihsizliği ne? Ali Dibo'cudan Adalet Bakanı olur mu? Sen uygar bir toplumda Adalet Bakanı değil, milletvekili olamazsın" ifadeleriyle hedef aldığı Sadullah Ergin'in Ankara 1. bölgeden aday gösterdi.

Bu gelişmeler ışığında CHP listelerinden aday olan isimlere Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt'tan da yoğun bir eleştiri geldi.

CHP LİSTELERİNDE ATATÜRKÇÜLER DIŞLANDI
Bozkurt yaptığı açıklamada "Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 30'a yakın üyesi, CHP'ye vekillik başvurusunda bulundu. Biri bile adaylaştırılma gereği duyulmuyorsa bu tercihtir. Ben bu tercihi anlayışla karşılayabilirim, bir yere not ederim." ifadelerini kullanarak CHP listelerinden Atatürkçü isimlerin dışlandığını ifade etti.

Bozkurt ayrıca "Ben Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanıyım. 3 maymunu oynayamam. Kemalizm ırkçılıktır diyen bir adam mecliste olmamalı." ifadelerini kullanarak Kılıçdaroğlu'na yüklendi.

"ATATÜRKÇÜLERİ HAPSE ATANLARI ADAY YAPTILAR"
Atatürkçüleri hapse atan ve Balyoz ve Ergenekon'u tasarlayan isimlerin CHP'den aday yapıldığının altını çizen Bozkurt "Sokakta kimsenin yüzüne bakmadığı 10 tane oyu olan adamı aday yaptılar" ifadelerini kullandı.

"CHP ATATÜRK ÇİZGİSİNDEN ÇIKMIŞTIR"
Listedeki isimlerden Atatükçülerin rahatsız olduğunu söyleyen Bozkurt "CHP Atatürk çizgisinden çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Özdemir Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu kazanırsa ilk 100 gün neler yapacak? SEÇİM 2023 Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşını Togg ile iftara götürdü Gündem Cem Saygı yaptığı danstan sonra adaylıktan çekildi SEÇİM 2023