Anayasa Mahkemesinin 61. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu damga vurdu

AYM Yüce Divan Solonu'nda düzenlenen Anayasa Mahkemesinin 61. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Mahkemenin üyeleri ve personeli ile hukukçular katıldı. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kılıçdaroğlu'nun tokalaşmaması dikkatlerden kaçmadı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, demokratik Cumhuriyetin geleceğinin kuvvetler ayrılığı ilkesi kapsamında yargı bağımsızlığına bağlı olduğunu bildirdi.

AYM Yüce Divan Solonu'nda düzenlenen Anayasa Mahkemesinin 61. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'ne, Arslan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Mahkemenin üyeleri ve personeli ile hukukçular katıldı.

Arslan, buradaki konuşmasında, bu yıl Cumhuriyetin yüzüncü yılının kutlandığını, bu nedenle düzenlenen etkinlikler kapsamında "Yüzüncü Yılında Cumhuriyet ve Anayasa Yargısı" ismiyle de bir sempozyum düzenleneceğini ifade etti.

Anayasanın zaman ve mekan içinde oluşan, gelişen ve yaşayan bir kimliği olduğuna işaret eden Arslan, anayasal kimliklerin başta anayasayı yorumlama ve uygulamakla görevli anayasa mahkemeleri olmak üzere hukuksal ve siyasal aktörlerin kararlarıyla şekillendiğini dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE KILIÇDAROĞLU TOKALAŞMADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet ittifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu törende buluştu ancak geçen seneki gibi tokalaşmadı.

Tören bitiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yine tokalaşmadan salondan ayrıldı.

Akşener Togg alacak mı? SEÇİM 2023 Eski kimlik ile oy kullanır mı, hangi belgeler geçerli? SEÇİM 2023 Sinan Oğan’dan TRT protestosu SEÇİM 2023 Davutoğlu'ndan dikkat çeken dini yorum SEÇİM 2023