AK Parti'de yeni seçim formülü: Masada MİT Başkanı Hakan Fidan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ismi var

AK Parti’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bizzat çalışmalarını yürüttüğü milletvekili aday listeleriyle ilgili kulisler hareketlenmeye başladı. Bir yandan 'üç dönem' kuralı konuşulurken diğer yandan listede sürpriz isimlerin yer alacağı konuşulanlar arasında. Son kulis bilgilerine göre de AK Parti'de, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın “cumhurbaşkanı yardımcılığı” görevleri konuşuluyor.

Abone ol

Cumhur İttifakı'nda aday listeleriyle ilgili çalışmalar hız kazandı. Bu çerçevede sürpriz isimlerin listelerde yer alması bekleniyor. 

HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi'yle ittifak görüşmelerini sürdüren AK Partili kurmayların cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimini kazanmak için de yeni planlar yaptığı öğrenildi.

YENİ FORMÜLLER MASADA
Formüller arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a "cumhurbaşkanı yardımcılığı" seçeneği kulislerde konuşulanlar arasında.

"AKŞENER'İN DÖNÜŞÜ KILIÇDAROĞLU'NU GÜÇLENDİRDİ"
AK Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına itiraz eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in daha sonra masaya dönmesinin, Kılıçdaroğlu'nu güçlendirdiği ve muhalif seçmeni de konsolide ettiği yorumu yapılıyor. Bu nedenle, hem cumhurbaşkanlığı hem de parlamento seçimlerini garantiye almak için ittifakların genişletilmesinin yanı sıra, seçmenin konsolide edilmesine dönük formüller tartışılıyor.

3 DÖNEM KURALI İŞLEYECEK Mİ?
Gündemde olan bir diğer konu da '3 dönem kuralı.' Bu konuda bazı milletvekillerinin aday olamayacağı konuşulurken, geçtiğimiz gün açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Tüzüğümüzde 3 dönem kuralı vardı. O 2017'de MKYK'ya bırakıldı. O MKYK´nın vereceği karar. Dolayısıyla 3 dönem vekillik yapmışlardan da başvuru alınabilecek" ifadelerini kullanmıştı.

BAKANLAR NE OLACAK?
AK Parti’de yürütülen çalışmalarda, bakanlar ve genel başkan yardımcılarının durumlarının masaya yatırıldığı, buna göre kulislerde, mevcutta milletvekili olmayan bazı genel başkan yardımcılarının aday gösterilebileceği aktarılıyor.

Bazı bakanların milletvekili adayı olarak gösterileceği de konuşulanlar arasında. 

CUMHUR İTTİFAKI HER İLDE SEÇİME GİRECEK
Yeni formüller arasında MHP’nin hiç milletvekili çıkaramadığı bazı illerde, AK Parti listesiyle seçime girilip, MHP’li isimlerin yer alabileceği değerlendiriliyor. Hürriyet'ten Ebru Karatosun'un haberine göre AK Parti kurmayları, “MHP’nin hiç milletvekili çıkaramadığı iller var. Onun oyunun boşa gitmemesi için oralarda ortak listeyle seçime girip milletvekili çıkarılabilir. AK Parti listesinden girip seçildikten sonra istifa edip MHP’ye geçebilir” dedi.

HDP'den Yeşil Sol Parti kararı SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altılı masa eleştirisi SEÇİM 2023 Milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin istifa etme süreci yarın sona eriyor! Gündem Marmara Bölgesi Seçim güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi! SEÇİM 2023