AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'dan açıklama: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim sonuçlarını herkesten önce bilecek

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'dan 14 Mayıs'a dair açıklama geldi. Yavuz, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o gün seçimlerin sonuçlarını herkesten önce bilecek. Hakeza biz de Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte herkesten önce bileceğiz. Bir, seçim sonuçlarının erken alınması için bu mekanizma kuruluyor. İkinci olarak da 'Seçimlere ilişkin hiçbir oy zayi olmasın' diye bir sistemimiz var." dedi.

Abone ol

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, İstanbul seçimlerinin tekrarı sürecinde söylediği "Hiçbir şey olmasa bile bir şey oldu" sözleri ile gündeme gelmişti.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Yavuz, yine çok konuşulacak açıklamalara imza attı. 

"CUMHURBAŞKANIMIZ SONUÇLARI HERKESTEN ÖNCE BİLECEK"
Yavuz, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, o gün seçimlerin sonuçlarını herkesten önce bilecek. Hakeza biz de Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte herkesten önce bileceğiz. Bir, seçim sonuçlarının erken alınması için bu mekanizma kuruluyor. İkinci olarak da 'Seçimlere ilişkin hiçbir oy zayi olmasın' diye bir sistemimiz var." ifadelerini kullandı.

Yavuz'un açıklamaları şöyle;

"Burası ne yapmak istiyor; seçimlerin sonuçlarını ilk önce Türkiye’de öğrenmek istiyoruz. Ve biz iddia ediyoruz, bizim dışımızda hiç kimse o kadar hızlı bir şekilde bu sonuçlara ulaşamayacak. Yani Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o gün seçimlerin sonuçlarını herkesten önce bilecek. Ha keza biz de sayın cumhurbaşkanımızla birlikte herkesten önce bileceğiz. Bir, seçimlerin erken alınması için bu mekanizma kuruluyor. İkinci olarak da seçimlere ilişkin hiçbir oy zayi olmasın diye bir sistemimiz var. Biz sandığın başındaki arkadaşlarımızdan daha sandık sonuç tutanağı alınmadan; başka partileri izliyorum sandık sonuç tutanağını alacaklar, ilçelerine getirecekler ya da okuldan girecekler. Biz o zaman seçimlerin sonuçlarını öğrenmiş oluyoruz zaten. Bizim daha sandık sonuç tutanağı oluşturulmadan önce görevlilerimiz daha o çetele tutulurken her bir arkadaşımıza verdiğimiz çizelgeleri dolduracaklar. Hemen orada daha okunurken pusulalar, daha sonuç bağlanmadan, imzalar atılmadan bizim arkadaşlarımız onları Sonuç Alım Sistemi’ne girecek ve biz bunu öğrenmiş olacağız. Yine ıslak imzalı olan sandık sonuç tutanaklarını da arkadaşlarımız sisteme girecek. Yine YSK uç veriyor tüm partilere. Onu da alacağız. Ama onlar arkadan gelecek. Biz sonucu önceden üç aşağı beş yukarı alacağız. Sonra bu üç veriyi karşılaştıracağız."

NE OLMUŞTU?
Yavuz, 31 Mart seçimleri sonrasında yaptığı "Tabloda görüldüğü gibi geçen her gün aradaki oy farkı AK Parti lehine azalmaktadır. Bugün 13 binli rakamları telaffuz ediyoruz. Biz diyoruz ki peki hiçbir şey olmadıysa sandıkta bu nasıl oldu? Eğer hiçbir şey olmamış ise biz diyoruz ki kesinlikle bir şeyler oldu." sözleriyle gündeme gelmişti.

Kemal Kılıçdaroğlu çelik yelek mi giydi? SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçelievler'de halka seslendi SEÇİM 2023 Ünlü fenomen taklidini yaptığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi SEÇİM 2023 "Kılıçdaroğlu'n benden CHP’li bir vekilin kasedini bulmamı istedi, bulduk" SEÇİM 2023